Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лице

Како начин спавања утиче на НАСТАЈАЊЕ БОРА? Шта је добро, а шта ипак не?

Могући узрок јесте начин на који спавате, тј. положај у коме спавате може да спречи да поседујете младалачки изглед коже.

1642851575_cbb012ab8f5449a2e38b27c1a01f0a3c6cba0de6.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Докотр медицине и козметички лекар Константин Васјукевич сматра да хоризонтални положај тела током спавања помера равнотежу преноса течности према горњем делу тела:

- Дугорочне ефекте овог континуираног цикличног отока не треба потцењивати. Свакодневно ширење и контракција ткива лица оптерец́ује лигаментну потпору лица. То на крају доводи до истезања и опуштања повезаних са старијим изгледом - каже.

Такође, овај доктор је открио која је најбоља поза за спавање, а која најгора и како утичу на појаву бора.

Прочитајте још: Најбољи и најгори начини да носимо ХУЛАХОПКЕ: Један виђамо све више (ФОТО)

Спавање на боку

Васјукевич сматра да спавање на боку може довести до бора на деколтеу и страни лица на којој лежите. "Огроман фактор старења током сна су силе трења које настају трљањем коже уз јастук".

Спавање на стомаку

Многи од нас спавају на стомаку, али др Васјукевич каже да је то најгори положај за спавање. Када спавате нагнути напред, ваша кожа се сатима трља уз јастук, што може изазвати циклично отицање и појачати линије мрштења око очију и усана. Временом, ово убрзава стварање трајних финих бора (посебно на челу које чак ни ретинол не може да излечи), набора и свеукупно бора на лицу. Притисак вашег лица у јастук такође ствара више надутости око очију јер вам глава и срце леже на истом нивоу, што значи да ц́е вам више крви отићи у лице.

Прочитајте још: Праве разлике између бронзера и руменила: Чему служи једно, а чему друго?

Спавање на леђима

Лежец́и положај је најбољи положај за дужу младост коже. Не само да спречава боре због недостатка трења које проузрокује боре, вец́ такође спречава кожу да осети притисак вашег лица док се трља у јастук. "Препоручујем да спавате на леђима са благо подигнутом главом", објашњава доктор.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas