· · Коментари: 0
ПРАЊЕ КОСЕ

Како направити ДОМАЋИ ШАМПОН за суво прање косе: Бринете користе какао, плавуше куркуму, а црвенокосе цимет

Шампони за суво прање косе су одлична ствар за све оне којима увек фали још пар сати да стигну све.

1622231289_sampon-za-suvo-pranje-kose.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/Нивеа

Свакоме се бар једном месечно деси да не опере косу из разних разлога. Одлична алтернатива и велика уштеда времена су шампони за суво прање косе.

Мада, ако говоримо правилно, то и није прави шампон, већ средство за прикривање масне косе и није га препоручљиво користити стално, јер мође да исуши и оштети корен длаке.

Уколико нам се ипак деси да морамо да прибегнемо овој методи, направићемо домаћи шампон за суво прање косе код куће. 

Нијанса мора бити приближна боји косе

Потребни састојци:

1  кашика скроба (може и талк као замена) 

1 кафена кашика какао праха или

куркуме или цимета (у зависности од боје косе)

Како направити домаћи шампон за суво прање косе

У одговарајућу посуду ставити једну кашику скроба, па додати по мало какао праха или куркуме или цимета и промешати. Додавати састојке по потреби да се добије жељена нијанса. Нијанса не мора бити идентична боји косе, него приближна.

Бринете ће додати какао прах у основу од скроба, плавуше ће додати куркуму или ће користити само скроб, а црвенокосе ће додати цимет. Косу делити на једнаке делове (као при фарбању) и при корену наносити прах четком за пудер.

Како делује шампон за суво прање косе

Забацити главу унапред и прстима протрести косу са свих страна, тако да се истресе вишак шампона за суво прање. Очешљати косу, сачекати пет минута, па поновити поступак по потреби. Прах ће упити вишак масноће и коса ће изгледати лепше. Ову методу користити само када нисте у могућности да оперете косу на класичан начин. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.