Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКО СТЕ МИСЛИЛИ ДА НЕ МОЖЕ БОЉЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: У цимет ролнице убаците јабуке и добићете дивоту од дезерта

Цимет ролице права су посластица која мами мирисом и богатим укусом цимета у меканом, тесту које се топи у устима.

1759827742_shutterstock_1687829485.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Комбинација цимета и шећера ствара савршени надев, док глазура од крем сира или шећера даје завршни сјај и укус којем је тешко одолети, а још кад убаците нарендане јабуке - добијете класик који је још бољи и сочнији.

Цимет ролице с јабукама - састојци:
 

за тесто:

  • 500 г глатког брашна
  • 1 кесица сувог квасца
  • 250 мл млаког млека
  • 100 г шећера
  • 80 г путера, отопљеног
  • 1 јаје
  • Прстохват соли

за надев:

  • 200 г смеђег шећера
  • 3 кашике цимета
  • 80 г путера, собне температуре
  • 3 јабуке

за глазуру:

  • 100 г крем сира
  • 50 г маслаца, собне температуре
  • 100 г шећера у праху
  • 1 кађшичица ванилин шећера или екстракта ваниле

Цимет ролице с јабукама - припрема:

У великој посуди помешајте брашно и со. Ако користите суви квасац, додајте га сада; ако користите свежи квасац, отопите га у топлом млеку са кашичицом шећера и пустите да се активира 5-10 минута.

У средини брашна направите удубљење и улијте млеко, отопљени путер, шећер и јаје. Замесите глатко и еластично тесто, које се не лепи за руке. По потреби, додајте још мало брашна. Тесто оставите покривено на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи.

Нарендајте јабуке и по жељи додајте неколико капи лимуна. У посудици помешајте смеђи шећер и цимет. Разваљајте тесто на побрашњеној површини у правоугаоник дебљине око 1 цм. Премажите га омекшалим путером и равномерно поспите смесом шећера и цимета па ставите и нарендане јабуке.

Заролајте тесто у чврсту роладу. Изрежите ролнице ширине 2-3 цм и ставите их у намашћен лим за печење, остављајући мало размака између њих.

Оставите ролнице да се дижу још барем пола сата док рерну загрејте на 180 степени.

Пеците ролице 20-25 минута, док не постану златне боје. Пазите да се не препеку како би остале мекане.
У чинији помешајте крем сир, путер, шећер у праху и ванилин шећер. По потреби додајте млеко како бисте добили глатку глазуру.

Прелијте топлу глазуру по врућим цимет ролицама и послужите их топле или хладне.

Пријатно!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas