Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како свести на минимум шансе од оштећена косе НАКОН ФАРБАЊА И ОД СУНЦА? Савети злата вредни

Сачувајте здраве и бујне власи

1687865619_profimedia-0584210455.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сува коса после фарбања чест је проблем већине дама које воле да мењају боју косе. Али и томе можете стати на пут. Пратите савете и не брините.

Како да избегнете оштећења или их бар сведете на минимум.

Имамо сјајан савет како да спречите да ваше власи након фарбања изгледају беживотно и неуредно попут сламе. То сигурно не желите, зар не?

Свака жена коси посвећује велику пажњу, јер коса представља одраз нашег тренутног расположења.

Фарбање у великој мери може утицати на нас и учинити да се због тога много боље осећамо.

Оно о чему већина том приликом не води рачуна и не придаје значај је чињеница да хемијске фарбе могу оштетити нашу косу.

Поред испуцалих крајева који се често дешавају као последица бојења косе, неретко настаје и сува коса после фарбања.

Да бисте знали како да тај проблем решите, пажљиво пратите савете у наставку.

Како настаје сува коса после фарбања?

Хемијске фарбе које највећи број жена користи садрже одређене хемикалије које могу довести до суве косе након фарбања, али и до кидања и пуцања длаке.

Да бисте осигурали да ваше власи и након бојења остану здраве, саветујемо да при куповини фарбе за косу, избегавате следеће састојке у фарбама.

Амонијак

Амонијак је један од најштетнијих састојака у фарбама за косу. У додиру са кожом главе, може изазвати непријатне иритације, опекотине, црвенило и свраб. Последица овог деловања је оштећење које погоршава целокупну структуру длаке. Крајњи резултат је сува коса после фарбања.

Зато, без размишљања, бирајте фарбе за косу без амонијака.

Етанол алкохол

Постоје добри и лоши алкохоли за косу. Они који не исушују длаку су масни алкохоли и они заправо помажу у влажењу косе и коже главе.

Главни лош алкохол који ћете пронаћи у боји и коју би требало да избегавате је етанол алкохол који ће исушити длаку и можда изиритирати власиште.

Већини жена које своју косу фарбају класичним бојама, сигурно су бар једном доживеле пецкање и свраб главе након наношења.

Разлог томе су управо поменуте супстанце које су саме по себи веома јаке и не пријају темену главе, односно проузрокују иритације.

Њиховом дуготрајном применом, поред тога што доводе до појаве суве косе након фарбања, могу проузрокавати и много већа оштећења као што је слабљење или губитак косе.

Парапхенyленедиамине 

Парапхенyленедиамине или скраћено ППД је хемикалија која је повезана с бројним негативним утицајима на опште здравље, али и на изглед косе. Поред тога што може довести до иритација власишта, управо он може бити један од узрочника појаве суве косе након фарбања.

Спречите да се јави сува коса после фарбања!

Жене су склоне томе да зарад тренутне промене боје косе коју желимо да постигнемо испробамо све, не мислећи у том тренутку да бисмо на тај начин могле оштетити косу и учинити да она узгледа попут метле.

Како онда помоћи својој коси?

Важна су три корака код бирања фарбе

1. Користите природне фарбе за косу

Да би ваша коса и након фарбања остала негована и здрава, саветујемо да уместо хемијских испробате природне фарбе за косу које могу дати подједнако добре резултате, а да при том не исушују длаку.

Такође, ове органске боје не могу довести до иритација власишта, свраба, а уз то немају јак и непријатан мирис као што ј случај са класичним фарбама за косу.

2. Бирајте фарбе без амонијака

Још један од начина да ваша коса не постане сува коса после фарбања, јесте да испробате фарбе без амонијака. Захваљујући природним састојцима од којих су формулисане, облажу структуру власи, продиру у њену унутрашњост штитећи је од исушивања и оштећења.

Оно што је нарочито добро код оваквог начина фарбања, је то што се приликом наношења, неће догодити да дође до иритација власишта и свраба главе, као што је обично случај са хемијским фарбама.

3.Фарбање косе биљкама

Још један од начина којим се можете послужити како бисте своје власи обојили је коришћење биљака. Само неке од њих су: кана за косу, шаргарепа, црни чај за косу, лимун, љуска од ораха или кафа.

Када будете испобали овај вид фарбања, сигурни смо да се више нећете премишљали да уместо природних користите искључиво оне које неће утицати на квалитет длаке, односно неће је учинити сувом.

Производи који решавају проблем суве косе!

Коначно сте се офарбали у боју коју сте дуго прижељкивали, али ни најмање нисте задовољни крајњим резултатом, јер је ваша коса постала сува и не изгледа заносно и привлачно како сте очекивали.

Последње што желите је још једно шишање како бисте елиминисали оштећења. Може ли се ишта учинити за опоравак суве косе након фарбања?

На срећу, одговор је потврдан!

Постоји неколико трикова за регенерацију длаке. Неки од њих подразумевају прављење домаћих производа, док други захтевају употребу производа које можете пронаћи у продавницама које се баве продајом производа за негу косе или их поручити онлине.

Сви они могу бити од користи, али смо за вас пронашли оне који захваљујући својим активним састојцим постижу невероватне ефекте након само неколико коришћења.

У супротном, понекад је потребно и по неколико месеци док не приметите побољшање у квалитету длаке и док косу не вратите у стање у каквом је била пре фарбања.

Ево о којим препаратима је реч:

1.Шампон за суву косу након фарбања

Оно што је охрабрујуће у целој причи, је то што решење за суву косу након фарбања постоји. На нашем тржишту можете пронаћи шампоне који помажу у ревитализацији оштећене длаке.

Захваљујући природним, активним супстанцама, структура ваших власи ће ојачати, длака ће повратити изгубљени сјај и биће довољно хидрирана.

Сигурно се сада питате који су то састојци који тако позитивно могу деловати на опоравак суве косе након фарбања?

Ако вам кажемо да су неки од њих: пантенол, рицинусово и арганово уље за косу, екстракт коприве и уље пиринча за косу, биће вам јасно због чега се баш овај природни препарат користи за суву косу након фарбања.

Састојак који се најчешће користи за хидратацију косе је пантенол за косу. Има способност да везује воду и на тај начин штити длаку од исушивања.

Изузетно је користан и када је јачање и обнављање ваших власи у питању, па га из тог разлога познате козметичке куће користе у својим производима за негу косе.

Уље пиринча захваљујући протеинима и омега 6 масним киселинама јача структуру длаке и помаже у њеној ревитализацији. Баш због тога, препоручује се у нези косе након фарбања, као састојак шампона за фарбану косу.

Коприва за косу не само да помаже у борби против губитка косе, већ делује и на поновни раст косе и јачање корена. Листови коприве богати су силицијум диоксидом и сумпором.

Ови састојци помажу да коса постане сјајнија, здравија и гушћа.

Масне киселине у аргановом уљу имају заштитни учинак који може спречити потенцијална оштећења, као и то да се јави сува коса после фарбања.

Захваљујући линолној, олеинској и палмитинској киселини ова намирница ствара заштитни слој на коси. Третман уљем показао се добар и код регенерације расцветалих крајева.

Рицинусово уље за косу побољшава циркулацију крви и на тај начин поред бржег раста, утиче и на повећање дебљине и густине длаке. Садржи омега 6 масне које утичу на побољшање општег здравља и текстуре косе.

Поседује и антиоксидативна својства која могу помоћи у смањењу оштећења, опадања и сувоће ваших власи.

Како се користи шампон за суву косу након фарбања?

Све је тако једноставно!

Наквасите косу, па након тога шампон детаљно умасирајте у кожу главе, а остатак нанесите читавом дужином. Завршни корак је испирање, као и код уобичајеног прања косе.

Наша препорука је да овај шампон користите при сваком прању како бисте у потпуности ревитализовали косу и повратили сјај и мекоћу власи.

2.Маска за опоравак суве косе

Уколико вам коса изгледа беживотно и суво, ниједна боја нити фризура на њој не може изгледати добро. Одличан савезник у борби против суве косе након фарбања, могу бити и маске које негују и штите длаку од корена до врхова.

Захваљујући хранљивим састојцима који продиру дубоко у структуру власи, чинећи је дебљом и отпорнијом, квалитет длаке се у великој мери може променити на боље.

Такође, оно што је предност код коришћења ових препарата за негу косу је то што хидрирају длаку, дају јој неопходну влажност и самим тим чине је меканом и сјајном.

Ваша сува коса после фарбања убрзо ће постати ваша прошлост.

Како се користи маска за суву косу после фарбања?

Коришћење маске за суву косу након фарбања је крајње једноставно и за ту намену вам неће бити потребно више од неколико минута.

Ефекат који ће након неколико коришћења бити очигледан, сигурни смо да ће вас пријатно изненадити. Узмите мању количину овог производа и најпре протрљајте између дланова.

Потом је равномерно нанесите читавом дужином. Оставите 20 минута нека њени састојци продру дубоко у длаку. Косу оперите млаком водом и то је цео поступак.

За овај процес вам неће бити потребно више од неколико минута, а тек кад видите ефекте који се на овај начин постижу, будите уверени да ћете бити заиста пријатно изненеђени.

3.Серум за оштећену косу

Ови производи намењени су особама које желе да своје суве и искрзале крајеве опораве. Такође, могу га користити и они који желе да своју косу одрже здавом, али и да је заштите од УВ зрака, спрече њено кидање и омогуће лакше рашчешљавање.

Најбољи састојци који се могу наћи у серуму за косу су: уље плода дивље руже, уље коштица грожђа, уље папаје, продеw 500. Временом ћете и сами увидети и биће вам јасно да је заправо реч о правој енергетској бомби која ће вашим власима подарити блистав и сјајан изглед.

Како се користи серум за суву и оштећену косу?

Пре употребе серума обавезно садржај промућкајте, па нанесите на дланове, протрљајте и нанесите на крајеве. Након тога косу је потребно добро рашчешљати и оставите да се осуши природним путем.

Важно је напоменути да се серум за косу не испира.

Шта је још важно?

Да се не би више јављала сува коса после фарбања, постоји и неколико практичних савета, којих би требало да се придржавате!

Избегавајте врелу воду приликом испирања косе

Пуно је оних који не могу да замисле испирање косе након шампонирање, без употребе вруће воде. Било да своју косу фарбате или не, ову навику би требало да искорените, јер ни на који начин није добра по здравље ваших власи.

Врела вода извлачи влагу из косе, па ако је још третирана хемијским фарбама чији састојци додатно исушују длаку, нанета штета може бити још већа.

У том случају биће вам потребно пуно времена да је регенеришете и у потпуности опоравите.

Смањите употребу апарата за обликовање косе на минимум

Јасно нам је да своју нову боју желите додатно да истакнете коврџавим увојцима или потпуно равном косом, али верујте нам на реч за то вам нису неопходни апарати који додатно загревају длаку, јер исти ефекат можете постићи природним методама која дају једнако добре резултате.

Наравно да током хладих, зимских дана не можете изаћи са мокром косом, али је у том случају пре коришћења фена, наношење производ за заштиту косе од топлоте неопходно.

Они ће помоћи да се сачува влага и коса остане неоштећена.

Уз коришћење препарата за косу које смо вам препоручили и савета којих додатно треба да се придржавате, сува коса после фарбања ће за вас бити прошлост.

Не требају вам скупи третмани у фризерском салону, који некада знају коштати право богатство како бисте повратили блиставост и сјај длаке. Производи који се данас нуде, дају могућност тоталног опоравка длаке за врло кратко време. Нека ваша коса, поново буде негована и лепа, а ви у потпуности задовољни својим изгледом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas