Oglas
· · Komentari: 0

Kako svesti na minimum šanse od oštećena kose NAKON FARBANJA I OD SUNCA? Saveti zlata vredni

Sačuvajte zdrave i bujne vlasi

1687865619_profimedia-0584210455.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Suva kosa posle farbanja čest je problem većine dama koje vole da menjaju boju kose. Ali i tome možete stati na put. Pratite savete i ne brinite.

Kako da izbegnete oštećenja ili ih bar svedete na minimum.

Imamo sjajan savet kako da sprečite da vaše vlasi nakon farbanja izgledaju beživotno i neuredno poput slame. To sigurno ne želite, zar ne?

Svaka žena kosi posvećuje veliku pažnju, jer kosa predstavlja odraz našeg trenutnog raspoloženja.

Farbanje u velikoj meri može uticati na nas i učiniti da se zbog toga mnogo bolje osećamo.

Ono o čemu većina tom prilikom ne vodi računa i ne pridaje značaj je činjenica da hemijske farbe mogu oštetiti našu kosu.

Pored ispucalih krajeva koji se često dešavaju kao posledica bojenja kose, neretko nastaje i suva kosa posle farbanja.

Da biste znali kako da taj problem rešite, pažljivo pratite savete u nastavku.

Kako nastaje suva kosa posle farbanja?

Hemijske farbe koje najveći broj žena koristi sadrže određene hemikalije koje mogu dovesti do suve kose nakon farbanja, ali i do kidanja i pucanja dlake.

Da biste osigurali da vaše vlasi i nakon bojenja ostanu zdrave, savetujemo da pri kupovini farbe za kosu, izbegavate sledeće sastojke u farbama.

Amonijak

Amonijak je jedan od najštetnijih sastojaka u farbama za kosu. U dodiru sa kožom glave, može izazvati neprijatne iritacije, opekotine, crvenilo i svrab. Posledica ovog delovanja je oštećenje koje pogoršava celokupnu strukturu dlake. Krajnji rezultat je suva kosa posle farbanja.

Zato, bez razmišljanja, birajte farbe za kosu bez amonijaka.

Etanol alkohol

Postoje dobri i loši alkoholi za kosu. Oni koji ne isušuju dlaku su masni alkoholi i oni zapravo pomažu u vlaženju kose i kože glave.

Glavni loš alkohol koji ćete pronaći u boji i koju bi trebalo da izbegavate je etanol alkohol koji će isušiti dlaku i možda iziritirati vlasište.

Većini žena koje svoju kosu farbaju klasičnim bojama, sigurno su bar jednom doživele peckanje i svrab glave nakon nanošenja.

Razlog tome su upravo pomenute supstance koje su same po sebi veoma jake i ne prijaju temenu glave, odnosno prouzrokuju iritacije.

NJihovom dugotrajnom primenom, pored toga što dovode do pojave suve kose nakon farbanja, mogu prouzrokavati i mnogo veća oštećenja kao što je slabljenje ili gubitak kose.

Paraphenylenediamine 

Paraphenylenediamine ili skraćeno PPD je hemikalija koja je povezana s brojnim negativnim uticajima na opšte zdravlje, ali i na izgled kose. Pored toga što može dovesti do iritacija vlasišta, upravo on može biti jedan od uzročnika pojave suve kose nakon farbanja.

Sprečite da se javi suva kosa posle farbanja!

Žene su sklone tome da zarad trenutne promene boje kose koju želimo da postignemo isprobamo sve, ne misleći u tom trenutku da bismo na taj način mogle oštetiti kosu i učiniti da ona uzgleda poput metle.

Kako onda pomoći svojoj kosi?

Važna su tri koraka kod biranja farbe

1. Koristite prirodne farbe za kosu

Da bi vaša kosa i nakon farbanja ostala negovana i zdrava, savetujemo da umesto hemijskih isprobate prirodne farbe za kosu koje mogu dati podjednako dobre rezultate, a da pri tom ne isušuju dlaku.

Takođe, ove organske boje ne mogu dovesti do iritacija vlasišta, svraba, a uz to nemaju jak i neprijatan miris kao što j slučaj sa klasičnim farbama za kosu.

2. Birajte farbe bez amonijaka

Još jedan od načina da vaša kosa ne postane suva kosa posle farbanja, jeste da isprobate farbe bez amonijaka. Zahvaljujući prirodnim sastojcima od kojih su formulisane, oblažu strukturu vlasi, prodiru u njenu unutrašnjost štiteći je od isušivanja i oštećenja.

Ono što je naročito dobro kod ovakvog načina farbanja, je to što se prilikom nanošenja, neće dogoditi da dođe do iritacija vlasišta i svraba glave, kao što je obično slučaj sa hemijskim farbama.

3.Farbanje kose biljkama

Još jedan od načina kojim se možete poslužiti kako biste svoje vlasi obojili je korišćenje biljaka. Samo neke od njih su: kana za kosu, šargarepa, crni čaj za kosu, limun, ljuska od oraha ili kafa.

Kada budete ispobali ovaj vid farbanja, sigurni smo da se više nećete premišljali da umesto prirodnih koristite isključivo one koje neće uticati na kvalitet dlake, odnosno neće je učiniti suvom.

Proizvodi koji rešavaju problem suve kose!

Konačno ste se ofarbali u boju koju ste dugo priželjkivali, ali ni najmanje niste zadovoljni krajnjim rezultatom, jer je vaša kosa postala suva i ne izgleda zanosno i privlačno kako ste očekivali.

Poslednje što želite je još jedno šišanje kako biste eliminisali oštećenja. Može li se išta učiniti za oporavak suve kose nakon farbanja?

Na sreću, odgovor je potvrdan!

Postoji nekoliko trikova za regeneraciju dlake. Neki od njih podrazumevaju pravljenje domaćih proizvoda, dok drugi zahtevaju upotrebu proizvoda koje možete pronaći u prodavnicama koje se bave prodajom proizvoda za negu kose ili ih poručiti online.

Svi oni mogu biti od koristi, ali smo za vas pronašli one koji zahvaljujući svojim aktivnim sastojcim postižu neverovatne efekte nakon samo nekoliko korišćenja.

U suprotnom, ponekad je potrebno i po nekoliko meseci dok ne primetite poboljšanje u kvalitetu dlake i dok kosu ne vratite u stanje u kakvom je bila pre farbanja.

Evo o kojim preparatima je reč:

1.Šampon za suvu kosu nakon farbanja

Ono što je ohrabrujuće u celoj priči, je to što rešenje za suvu kosu nakon farbanja postoji. Na našem tržištu možete pronaći šampone koji pomažu u revitalizaciji oštećene dlake.

Zahvaljujući prirodnim, aktivnim supstancama, struktura vaših vlasi će ojačati, dlaka će povratiti izgubljeni sjaj i biće dovoljno hidrirana.

Sigurno se sada pitate koji su to sastojci koji tako pozitivno mogu delovati na oporavak suve kose nakon farbanja?

Ako vam kažemo da su neki od njih: pantenol, ricinusovo i arganovo ulje za kosu, ekstrakt koprive i ulje pirinča za kosu, biće vam jasno zbog čega se baš ovaj prirodni preparat koristi za suvu kosu nakon farbanja.

Sastojak koji se najčešće koristi za hidrataciju kose je pantenol za kosu. Ima sposobnost da vezuje vodu i na taj način štiti dlaku od isušivanja.

Izuzetno je koristan i kada je jačanje i obnavljanje vaših vlasi u pitanju, pa ga iz tog razloga poznate kozmetičke kuće koriste u svojim proizvodima za negu kose.

Ulje pirinča zahvaljujući proteinima i omega 6 masnim kiselinama jača strukturu dlake i pomaže u njenoj revitalizaciji. Baš zbog toga, preporučuje se u nezi kose nakon farbanja, kao sastojak šampona za farbanu kosu.

Kopriva za kosu ne samo da pomaže u borbi protiv gubitka kose, već deluje i na ponovni rast kose i jačanje korena. Listovi koprive bogati su silicijum dioksidom i sumporom.

Ovi sastojci pomažu da kosa postane sjajnija, zdravija i gušća.

Masne kiseline u arganovom ulju imaju zaštitni učinak koji može sprečiti potencijalna oštećenja, kao i to da se javi suva kosa posle farbanja.

Zahvaljujući linolnoj, oleinskoj i palmitinskoj kiselini ova namirnica stvara zaštitni sloj na kosi. Tretman uljem pokazao se dobar i kod regeneracije rascvetalih krajeva.

Ricinusovo ulje za kosu poboljšava cirkulaciju krvi i na taj način pored bržeg rasta, utiče i na povećanje debljine i gustine dlake. Sadrži omega 6 masne koje utiču na poboljšanje opšteg zdravlja i teksture kose.

Poseduje i antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju oštećenja, opadanja i suvoće vaših vlasi.

Kako se koristi šampon za suvu kosu nakon farbanja?

Sve je tako jednostavno!

Nakvasite kosu, pa nakon toga šampon detaljno umasirajte u kožu glave, a ostatak nanesite čitavom dužinom. Završni korak je ispiranje, kao i kod uobičajenog pranja kose.

Naša preporuka je da ovaj šampon koristite pri svakom pranju kako biste u potpunosti revitalizovali kosu i povratili sjaj i mekoću vlasi.

2.Maska za oporavak suve kose

Ukoliko vam kosa izgleda beživotno i suvo, nijedna boja niti frizura na njoj ne može izgledati dobro. Odličan saveznik u borbi protiv suve kose nakon farbanja, mogu biti i maske koje neguju i štite dlaku od korena do vrhova.

Zahvaljujući hranljivim sastojcima koji prodiru duboko u strukturu vlasi, čineći je debljom i otpornijom, kvalitet dlake se u velikoj meri može promeniti na bolje.

Takođe, ono što je prednost kod korišćenja ovih preparata za negu kosu je to što hidriraju dlaku, daju joj neophodnu vlažnost i samim tim čine je mekanom i sjajnom.

Vaša suva kosa posle farbanja ubrzo će postati vaša prošlost.

Kako se koristi maska za suvu kosu posle farbanja?

Korišćenje maske za suvu kosu nakon farbanja je krajnje jednostavno i za tu namenu vam neće biti potrebno više od nekoliko minuta.

Efekat koji će nakon nekoliko korišćenja biti očigledan, sigurni smo da će vas prijatno iznenaditi. Uzmite manju količinu ovog proizvoda i najpre protrljajte između dlanova.

Potom je ravnomerno nanesite čitavom dužinom. Ostavite 20 minuta neka njeni sastojci prodru duboko u dlaku. Kosu operite mlakom vodom i to je ceo postupak.

Za ovaj proces vam neće biti potrebno više od nekoliko minuta, a tek kad vidite efekte koji se na ovaj način postižu, budite uvereni da ćete biti zaista prijatno izneneđeni.

3.Serum za oštećenu kosu

Ovi proizvodi namenjeni su osobama koje žele da svoje suve i iskrzale krajeve oporave. Takođe, mogu ga koristiti i oni koji žele da svoju kosu održe zdavom, ali i da je zaštite od UV zraka, spreče njeno kidanje i omoguće lakše raščešljavanje.

Najbolji sastojci koji se mogu naći u serumu za kosu su: ulje ploda divlje ruže, ulje koštica grožđa, ulje papaje, prodew 500. Vremenom ćete i sami uvideti i biće vam jasno da je zapravo reč o pravoj energetskoj bombi koja će vašim vlasima podariti blistav i sjajan izgled.

Kako se koristi serum za suvu i oštećenu kosu?

Pre upotrebe seruma obavezno sadržaj promućkajte, pa nanesite na dlanove, protrljajte i nanesite na krajeve. Nakon toga kosu je potrebno dobro raščešljati i ostavite da se osuši prirodnim putem.

Važno je napomenuti da se serum za kosu ne ispira.

Šta je još važno?

Da se ne bi više javljala suva kosa posle farbanja, postoji i nekoliko praktičnih saveta, kojih bi trebalo da se pridržavate!

Izbegavajte vrelu vodu prilikom ispiranja kose

Puno je onih koji ne mogu da zamisle ispiranje kose nakon šamponiranje, bez upotrebe vruće vode. Bilo da svoju kosu farbate ili ne, ovu naviku bi trebalo da iskorenite, jer ni na koji način nije dobra po zdravlje vaših vlasi.

Vrela voda izvlači vlagu iz kose, pa ako je još tretirana hemijskim farbama čiji sastojci dodatno isušuju dlaku, naneta šteta može biti još veća.

U tom slučaju biće vam potrebno puno vremena da je regenerišete i u potpunosti oporavite.

Smanjite upotrebu aparata za oblikovanje kose na minimum

Jasno nam je da svoju novu boju želite dodatno da istaknete kovrdžavim uvojcima ili potpuno ravnom kosom, ali verujte nam na reč za to vam nisu neophodni aparati koji dodatno zagrevaju dlaku, jer isti efekat možete postići prirodnim metodama koja daju jednako dobre rezultate.

Naravno da tokom hladih, zimskih dana ne možete izaći sa mokrom kosom, ali je u tom slučaju pre korišćenja fena, nanošenje proizvod za zaštitu kose od toplote neophodno.

Oni će pomoći da se sačuva vlaga i kosa ostane neoštećena.

Uz korišćenje preparata za kosu koje smo vam preporučili i saveta kojih dodatno treba da se pridržavate, suva kosa posle farbanja će za vas biti prošlost.

Ne trebaju vam skupi tretmani u frizerskom salonu, koji nekada znaju koštati pravo bogatstvo kako biste povratili blistavost i sjaj dlake. Proizvodi koji se danas nude, daju mogućnost totalnog oporavka dlake za vrlo kratko vreme. Neka vaša kosa, ponovo bude negovana i lepa, a vi u potpunosti zadovoljni svojim izgledom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas