Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Маска која ће обновити и најоштећенију КОСУ: Трик је у једном састојку који ће вам помоћи (ФОТО)

Ако мислите да вашој коси нема спаса, покушајте са овом маском

1658063018_pexels-photo-973401.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Јесте ли знали да је маска за косу с обичним квасцем прилично једноставно, али врло ефикасно средство које чини чуда, чак и са најзапуштенијом косом?

Резултат примене овакве маске, не само да је високо квалитетан, већ је и трајан, преноси успесназена.цом.

Маске од квасца одговарају свим типовима косе и незамењиве су у борби против губитка косе и за њен бржи раст. Користећи маску од квасца успешно ћете се ослободити и перути.

Користећи маске од квасца можете постићи невероватне ефекте. Али, спровођење процедура за опоравак косе мора бити систематско, а не “с времена на време”. У овом случају, резултат, делотворан, брз и дугорочан, нећете дуго чекати.

Прочитајте још: Семенке које су ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ: Ово би свака жена требало да убаци у своју исхрану након 50. (ФОТО)

Као превентивна мера и за бржи раст косе, маска од квасца користи се једном недељно, у трајању 10-15 седмица. После тог периода треба направити паузу 3 месеца и поновити по потреби.

Ако је циљ лечење косе – обнова и ојачање структуре оштећене косе, маске на бази квасца треба примењивати 2 пута недељно, у трајању 6-8 седмица. По потреби процедуру поновити за 3 месеца.

Овај савјет није за лечење ћелавости (алопеције), већ за побољшање квалитета косе и њен бржи раст у случају отпадања косе због стреса, болести, хемотерапије, хормонских поремећаја, “јесењег” интензивнијег отпадања косе.

Састав маски можете мењати, додајући рицинусово или маслиново уље, јогурт, сок алое вере, итд, али основни састојак квасац – остаје исти. Неки стављају и жуманце али није потребно.

Рецепт

У једној кашики топлог млека растворити 1 кашичицу меда или шећера, додати 20 гр свежег квасца (ако користите суви: 1 кесица сувог квасца од 7 г замјењује 40 гр свежег квасца).

Оставити на топло место да ферментише (нарасте) 15-20 минута.

Добијену смесу нанети на чисту, влажну косу, од корена према врховима. Може се наносити и на неопрану косу.

Умотати најлонском кесом и топлим пешкиром. Овакве маске захтевају утопљавање (пешкир, капа) да би се створили оптимални услови за раст колонија гљивица квасца. С њиховим повећањем, повећава се концентрација протеина, витамина и минерала, који продиру у фоликулу длаке.

Ако цури, пробајте други пут да ставите мање млека.

Оставити на глави најмање сат времена, понекад 2-3 сата, што дуже – то боље.

После опрати шампоном, ако користите на суву, неопрану косу. Ако стављате на чисту, влажну косу, опрати само водом и с мало балзама.

Мирис, који ћете осетити за време деловања маске, нестаје након прања, када се коса у потпуности осуши.

Напомена: Неки праве ову маску и без млека: на комад квасца ставити кашичицу меда, ништа више. Кад квасац нарасте, а то се догађа брзо, додати кашичицу рицинусовог или маслиновог уља (па чак можете и без уља – квасац је најважнији овде).

Након ових третмана, коса је здравија и прекрасна: гушћа, обновљена, сјајна и с пуно волумена!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas