Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
хидратација

Која је разлика између ДЕХИДРИРАНЕ и СУВЕ КОЖЕ?

Кожа може постати дехидрирана из више разлога.

1601125319_Depositphotos_321406720_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Један од основних разлога је лоша свакодневна хидратација. Након тога, можда не тако очигледан разлог је навика у погледу умивања веома топлом водом. Свакако нередован пилинг, оштећење узроковано слободним радикалима односно УВ зрацима и загађење у ваздуху, доводе до исушивања коже лица. На самом крају али свакако не и најмање важан фактор је недовољно уношење воде у организам.

Уколико не водите рачуна о наведеним факторима, стање са вашом кожом током година може само да се погорша. Како би вам јасније представили дехидрирану кожу и омогућили да препознате прве знаке овог проблема, питали смо стручне дерматологе да са нама поделе своје искуство.

Прочитајте још: Ово је СУПЕРХРАНА за јаку и здраву КОСУ!

РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ СУВЕ И ДЕХИДРИРАНЕ КОЖЕ

Пре него што се позабавимо ситуацијом око дехидриране коже, треба да утврдимо разлику између суве и дехидриране коже. Иако вам може деловати да се ради о истом стању, заправо постоје кључне разлике. Сувом кожом се сматра тип коже ком недостаје природно стварање уља. С друге стране дехидрирана кожа је она која настаје када тело губи више воде него што је узима. На срећу, за разлику од суве коже, дехидрирана кожа се може лако излечити. Редовно узимање довољне количине воде и мање промене у начину неге лица пробудиће вашу уснулу кожу.

УГРОЖАВАЊЕ ЗАШТИТНЕ БАРИЈЕРЕ КОЖЕ

Када је кожа дехидрирана она не функционише онако како би требало. Кожа се бори да произведе довољно себума и зноји се, што вашем телу представља непотребно оптерећење. Самим тим кожа је подложнија спољашњим оштећењима, што може бити узрок појаве екцема и псоријазе. Када је кожна баријера оштећена, то значи да се кожа још више бори да задржи неопходну влагу. Компромитована баријера, не само да слаби имунолошки систем већ и повећава ниво упале.

Прочитајте још: До ПУНИЈИХ УСАНА потребан вам је ЈЕДАН МИНУТ: Ево шта треба да урадите

ЛИЦЕ ИЗГЛЕДА БЛЕДО И БЕЖИВОТНО

Поред ризика од инфекције и упале који су повезани са дехидратацијом коже, ако није довољно хидрирана кожа може постати врло бледа, беживотна и непривлачна. Дехидрирана кожа се лако препознаје јер делује као да је неко из ње исцедо сваку кап воде. Неретко се перута и груба је на додир.

УБРЗАНО СТАРЕЊЕ КОЖЕ И СТВАРАЊА БОРА

Недостатак владе доводи до превременог старења коже лица. Самим тим на њему се појављују фине линије а нешто касније и врло уочљиве боре, против којих се је тешко борити. Иако у тим ситуацијама довољно уношење воде у организам и хидратантне креме, неће учинити да боре нестану, свакако ће побољшати стање коже и смањити њихову видљивост.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas