Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Контуришите лице као професионалац: Ова места треба да истакнете, а ево како да према тену одаберете нијансу

Савети који ц́е вам помоц́и да савладате уметност обликовања без напора за кратко време

1699710916_shutterstock_2074581895.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шта је уопште контурисање? То је техника која је раније била резервисана за моделе на писти и позоришне уметнике, али је сада постала део свакодневних рутина шминкања многих жена. То је уметност побољшања структуре лица кроз шминку и давања облика одређеним деловима лица, пише Стyлецразе.

Техника

Контурисање се врши коришц́ењем нијанси шминке које су мало светлије или тамније од ваше оригиналне боје коже како бисте обликовали и додали димензију вашим цртама лица.

Контуре су обично пудери или мат креме јер треба да створе ефекат сенке који није могуц́ са сјајним формулама.

Тонови коже

За хладне подтонове, одлучите се за сиво-браон нијансе. За топле подтонове, одлучите се за црвено-браон нијансе.

Креирајте своју базу

Припремите лице, нанесите подлогу и коректор и нанесите лагани слој прозирног пудера да бисте створили савршену базу.

Ово ц́е помоц́и да ваша контура буде глатка. За четке користите мање, мекане четке за вец́у прецизност. Потребна вам је једна четкица за контурирање и једна за истицање.

Главна места за контурисање укључују подручје испод ваше вилице, стране слепоочница, стране носа и удубљења на јагодицама. Трик је да користите структуру ваше кости као водич и градите пигмент.

Што природније изгледа ваше обликовање, то је боље! Увек водите рачуна да немате очигледне, оштре линије на лицу. На крају можете користити влажни сунђер или четкицу да изблендате производ.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas