· · Коментари: 0
нега

Корак који не треба да пропустимо уколико желимо лепе и НЕГОВАНЕ НОКТЕ

Уколико желимо позитивне резултате потребно да ноктима посветимо мало пажње

1655210331_coffee-3236572_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Слој чврсте коже око нокатне плоче, односно заноктице, важна су баријере ноктима како би остали заштићени од спољних утицаја. 

Међутим, када та кожа постане сувише сува, могу да почну да се љуште и хабају. Изгрицкане заноктице нису лепе, а могу да доведу и до оштећених лежишта ноктију или чак инфекције ако се не лече.

Прочитајте још: Класици који не излазе из моде: Које моделе ФАРМЕРКИ увек можете обући (ФОТО)

Уља за заноктице

Да бисте их неговали било би добро да изаберете неко уље које је погодно и за заноктице.

Уља делују као баријера за задржавање влаге у пределу заноктица. Истовремено храни нокте масним киселинама и антиоксидансима. Омекшаће и хидрирати кожу, а то онда може да утичи и на бржи раст ноктију.

Примена је врло једноставна, нанесите неколико капи на нокте и умасирајте их врховима прстију.

Прочитајте још: Сестра Јелисавете Орашанин пресликана је глумица: Два пута ћете погледати слику (ФОТО)

Заноктице можете да масирате било којим органским, нерафинисаним уљем. Маслиново уље садржи високу дозу витамина Е, кокосово уље може да помогне вашој кожи и да повећа производњу колагена што доприноси побољшању нивоа влаге и баријере, док уље авокада садржи олеинску киселину и мононезасићене масти.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.