Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Кожу не можете уништити УЉИМА: Откривамо 5 мало познатих ЕФЕКАТА која имају за лепоту лица

Природна биљна уља помажу нашој лепоти и здрављу...

1669240496_1619887007-shutterstock_1438834148-scaled-750x500.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Реч је о базним уљима, које, за разлику од есенцијалних, можемо нанети неразређене на кожу и косу, захваљујући њиховој текстури. Таква уља се екстрахују из најдебљег дела биљке - семена, орашастих плодова и семена.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

1. Масну кожу уље не може уништити.

Постоји тако јака заблуда да масну кожу треба осушити. Којим год триковима девојке прибегну да би превазишле нежељени сјај: алкохолни тоници, синтетички пудери за матирање и силиконске креме које зачепљују поре. И сама помисао на наношење масног уља на масну кожу делује застрашујуће.

Важно је разумети да је, по правилу, прекомерна производња себума покушај коже да надокнади уништење своје хидро-липидне баријере. Стога је први начин да се успостави равнотежа коже „поправка” њеног заштитног слоја. А најбоље од свега, уља попут јојобе, семена грожђа, пшеничних клица, се носе са овим задатком, због свог невероватног својства - имају сличну структуру природним липидима наше коже.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Ова уља су буквално уграђена у епидерму попуњавајући празнине у хидро-липидној баријери, и тело више не треба да тера лојне жлезде да раде у појачаном режиму. Али уља брескве и кајсије могу зачепити поре, па је боље да се уздржите од њих ако имате проблематичну и масну кожу.

2. Уља против знојења

Кокосово уље и уље јојобе се често користе у природним дезодорансима јер имају антибактеријска својства, што значи да инхибирају раст бактерија које изазивају непријатан мирис. Поред тога, они стварају баријеру за влагу, смањујући само знојење.

3. Уље и крема су најбољи пријатељи

Највероватније нисте навикли да размишљате о ова два козметичка производа у истом контексту.

Ако прво нанесете преко другог на кожу, онда ће крема гурнути уље дубље у кожу, а добијате два бонуса одједном: ефикаснију исхрану коже и тренутну апсорпцију. Нема више чекања три дана и три ноћи да вам уље престане да сија на лицу. Једноставно нанесите своју омиљену хидратантну крему на врх и уживајте у негованој, хидрираној кожи без лепљиве или масне коже.

Прочитајте још: Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

4. Уље и вода уопште нису проблем

Одмах на претходну тачку додаћу да је вредно преиспитати и ваше ставове о односу нафте и воде. И саветујем вам да покушате да нанесете маслиново уље на влажну кожу након купања - испоставља се само невероватна хидратантна емулзија.

Истина, у овом случају, мораћете да сачекате док се све ово чудо не упије, али каква ће бити магична кожа! Уље у овом случају закључава воду у кожи, због чега ефекат хидратације траје дуго. Имајте на уму да је овај трик најбоље урадити са маслиновим уљем због његовог састава и текстуре.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

5. Уља као заштита од сунца

Неколико година заредом, трећег дана боравка у одмаралишту, уместо креме за сунчање прелазим на уље. Прво, уља имају природни УВ фактор СПФ 15.

Све док се сунчате на неактивном сунцу (у другим временима чак и са СПФ50 излажете се великом ризику), овај степен заштите је довољан. Али други разлог је занимљивији и релевантнији: уља неутралишу најопасније радиоактивне зраке. По принципу гуме која апсорбује електричну струју, уља распршују управо ону врсту зрачења која изазива онкологију.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas