· · Коментари: 0

МАРИ КОНДО ТЕХНИКА: Како да поспремите свој ормар пред лепо време, корак по корак!

Лепо време долази, хладно одлази и време је за преуређење вашег гардеробера. Ово зна бити заиста мучно и напорно, али помоћу ове технике можете убрзати тај процес.

1648069469_closet-g6b05bfcac_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Светски позната дизајнерка ентеријера Мари Кондо, упознала је свет са новом техником коју се труди да употреби у свим животним аспектима. Она то објашњава да је циљ у животу направити места поред себе за оно што нам је заиста потребно и важно, биле то ствари или људи. 

Прочитајте још: КАРМИН који ћемо волети овог пролећа: Одважан и елегантан (ФОТО)

Спремање ормана Мари Кондо техником: 

1 Извадите све напоље

Извадите буквално све из ормара, да ништа не остане. И из фиока, са офингера и са полица. Онда све баците на кревет и посматрајте ствари. Погледајте шта од тога заиста носите, шта веч дуго времена остављате по страни. Која одећа можда има оштећење, али је држите ту из неког разлога. 

2 Без емоција

Немојте држати комаде поред себе које сте носили тек понекад. Иако постоје ствари које су скоро нове или пак нове, постоји разлог зашто их нисте обукли до сада. Поклоните их другарици или неком коме је то потребно. Можда вас нека ствар подсећа на неку ситуацију када сте је носили, иако више то не можете носити ви је и даље чувате? Нека лепа сећања остану у вашој глави, нема разлога да их таложите у ормару. 

 

3 Задржите само одећу која вам одговара

Треба бити искрен према себи и задржати одећу у коју тренутно можемо да уђемо. Ако нам величина неке одеће не одгвара и постала нам је мала, не треба да себи набацујемо грижу савест и да је држимо у ормару за случај да опет будемо фит. Запамтите, оставите само одећу која вам одговара! 

 

5 Накит

И накит спада у део одевних комбинација. Савет је да у фиокама држите само наруквице, минђуше и прстење, а да огрлице окачите на држач за огрлице. Ланчићи би требало да висе, како се не би упетљали и како би били прегледнији. Такође, отарасите се накита који не користите, који је застарео или који је изгубио сјај и облик. 

6 Обућа

Обућа временом зна да се искриви, чак иако је не носите. Све што изгледа неупотребљиво баците. Оно што нисте дуго носили а ново је, поклоните. Остатак који не користите свакодневно посложите у кутије, а оне које носите свакодневно ставите на видно место да вам могу помоћи у одабиру комбинације. 

Ред 

Организујте одећу по неком принципу који сами одредите. Да ли је то по боји, по редоследу ситуација за које ћете носити одређени комад или по типу материјала. Сасвим је неважно, све док имате неки ред по коме пратите распоред у ормару, самим тим ћете имати на оку, само ствари које користите и које вам требају. 

Последњи корак

Када сте завршили с детоксом ормана, ствари које сте одлучили да поклоните што пре ставите у кутију или кесу и однесите пријатељици или у добротворне сврхе. Тако нећете упасти у искушење да вам се те ствари развлаче више по ормару или соби или да их вратите у ормар. Пустите друге да уживају у тим комадима које ви више не носите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.