Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Најздравија варијанта за БЛИСТАВ ОСМЕХ: Ово воће ИЗБЕЉУЈЕ ЗУБЕ уколико га једете РЕДОВНО

Избелите зубе на природан начин.

1644579549_asian-smile-gea1e02825_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Сви желимо беле зубе и блистав осмех, а знамо да је редовно прање и чишћење концем најбољи начин да одржимо њихово здравље.

Ако имате мрље на зубима или нисте задовољни њиховом нијансом, треба да припазите на намирнице које најчешће кваре боју зуба. То су, пре свега, чај и кафа, али и воће попут купина и боровница, као и сокови који могу да оставе флеке. Такође, сви који узимају препарате гвожђа због анемије, знају да они могу да доведу до тамњења зуба.

Прочитајте још: Овај НАПИТАК је гори од КАФЕ када је у питању БЕЛИНА ЗУБА

Зато будите опрезни па, приликом конзумације напитака који "фарбају" зубе, користите кад год можете сламчице, а вреди и да их што пре оперете. Зубари кажу да треба бити ригорозан при прању, а ако нисте сигурни у број потеза четкицом, користите електричну или соничну. Од природних средстава за бељење зуба, стручњаци нарочито истичу јагоде.

"Јагоде садрже специфичан састојак - јабучну киселину која избељује зубе", објашњава др Хана Кинсела за "Сан". "То не значи да њима треба да трљате зубе или да их држите дуго притиснуту на глеђ, већ само да их једете кад год вам се за то укаже прилика, дакле, пре свега - у сезони."

Према њеним речима, и јабука је одлична за зубе, а треба је јести са кором, јер баш њени ситни делови делују као чистач. Иначе, јабучне киселине има и у трешњама, грожђу и лубеницама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas