Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КАФА

Направите ЧУДОТВОРНЕ препарате од кафе, јер је она ИДЕАЛАН САСТОЈАК за лепоту

Маска и пилинг од млевене кафе зрелу и уморну кожу ће врло брзо освежити, затегнути и подстаћи јој циркулацију, а једноставно и брзо се припрема.

1617112745_Depositphotos_180347660_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Кафа обилује антиоксидансима, а кофеин подстиче брже излучивање токсина и течности из тела, због чега се препарати на бази кофеина често користе и у препаратима против целулита. Домаћи пилинг од кафе посебно ће вас освежити у пролећним данима.

За најједноставнији пилинг довољан вам је талог кафе и мало воде. Талог мало размутите и 5 до 10 минута утрљавајте у кожу лица. Након масаже исперите лице млаком водом. Исто ће деловати и маска од црне кафе за косу. 

Прочитајте још: Ево када је право време за антиперспирант и у којој количини је идеално наносити га

Скувајте блажу кафу, охладите и нанесите на косу. Након 20 минута под пластичном капом исперите. Кафа ће уклонити вишак масти, загладити кутикуле и косу учинити сјајнијом.

Како је зрела кожа често сува и врло осетљива, кафи или морској соли, која је једнако корисна за пилинг, додајте маслиново или кокосово уље, које је добро за глатку и мекшу кожу. Добро ће деловати масно млеко и јогурт и мед. За припрему вам треба кашикица до две сваког састојка, а у фрижидеру смесу можете држати и до две недеље.

Маска од кафе и какаа

Фото: Депозит

Састојци: 

  • две кашичице млевене кафе, 
  • две кашичице какаа у праху, 
  • три кашичице пуномасног млека или јогурта, 
  • кашичица меда 

Прочитајте још: Где девојке најчешће ГРЕШЕ: Ево како се ПРАВИЛНО контурише нос! (ВИДЕО)

Припрема: 

Све наведене састојке треба добро помешати и нанети на лице. Након што маска одстоји око 15 минута треба је испрати млаком водом. Док наносите маску, лагано измасирајте лице за бољу циркулацију.

Мирисни пилинг за цело тело

Састојци: 

  • три кашичице талога од кафе, 
  • једна кашичица уља по жељи (маслиново, кокосово или уље бадема), 
  • смеђи шећер 

Припрема: 

Помешајте све суве састојке, па додајте уље и мало смеђег шећера. Добијену смесу умасирајте у кожу, то ће уклонити мртве ћелије и побољшати циркулацију. Кожа ће бити глатка и лакше ће упијати храњиве састојке из крема.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas