Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Evo kada je pravo vreme za antiperspirant i u kojoj količini je idealno nanositi ga

Nanošenje dezodoransa ili antiperspiranta za većinu je deo jutarnje higijene, ali verovatno se nikada niste zapitali da li to radite na pravilan način.

1615573701_Depositphotos_333286848_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Stručnjaci su otkrili kako je najbolje nanositi antiperspirant, u koje doba dana i u kojoj količini.

Antiperspiranti za razliku od dezodoransa deluju tako da blokiraju znojne žlezde i tako smanjuju znojenje i rešavaju problem neugodnog mirisa.

Pročitajte još: Mala pomoć velikih šminkera: Uzmite CRVENI karmin u ruke i uklonite PODOČNJAKE! (VIDEO)

To se događa zahvaljujući hemikalijama u antiperspirantima poput aluminijumskih soli, međutim, neka istraživanja dokazala su da ti sastojci mogu da budu i štetni za ljudsko zdravlje.

Ali danas se mogu naći i oni koji ne sadrže aluminijumske soli, a jednako su efikasni.

Ako baš ne možete bez antiperspiranta dobro je da znate kako da ga pravilno koristiti i u kojoj količini. Dobra vest je da zapravo možete da ga koristite mnogo reeđe nego što to činite.

Pročitajte još: Sipala je SODU bikarbonu u VRELU VODU, namazala ispod nosa i ujutru se probudla BEZ DLAČICA

- Kvalitetan antiperspirant dovoljno je naneti dva puta dnevno i on će biti delotvoran čitavog dana - tvrdi doktorka Harper.

- Antiperspirant je najbolje da nanesete uveče, a ne ujutru, kako većina nas radi - dalje objašnjava doktorka.

Pre nego što nanesete antiperspirant koža treba da bude potpuno suva. Takođe, najbolje je da ga nanesete uveče, pre spavanja, kako bi bilo delotvornije.

Pročitajte još: Isprobajte DOŽIVOTNU DEPILACIJU: Nanesite ovu prirodnu smesu ispod pazuha i rešićete se muka!

Ako ujutru imate tragove antiperspiranta ispod pazuha, slobodno ih isperite vodom i sapunom.

Dr Harper otkriva u kojoj količini treba da nanosite antiperspirant.

- Svaki pazuh namažite u dva poteza gore i dva poteza dole i to je prava mera - izjavila je doktorka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas