Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Навике које чувају младолик изглед: Примењују се једноставно

Гени су можда одговорни за многе ствари у нашем изгледу, од којих је једна (нормалан) процес старења коже, али нису једини.

1684841277_shutterstock_1562062879.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

ДНК одређује када и колико брзо ц́е наша кожа почети да стари, али услови у којима одрастамо могу играти једнако велику улогу. Укратко, начин живота, исхрана и нега могу да промене „прописани“ ток старења и привремено одложе ефекте времена.

У сваком случају, постоје неке навике које заиста могу да промене изглед ваше коже и да изгледате младо и свеже, без обзира колико година имате.

Правилна нега коже

Не морате да купујете било коју крему коју видите на реклами или коју вам пријатељица препоручи, нити морате да платите много новца за производ јер мислите да само скупа крема може бити ефикасна. Истина је да скупи производи нису нужно бољи. Паметно уложите своје време и новац и посетите свог дерматолога, који једини може да процени шта вам је потребно. Он ц́е вам препоручити само креме и серуме који циљају на ваше личне потребе, што заузврат значи да нец́ете зачепити кожу хиљадама слојева производа.

Избегавајте сунце

Већ смо рекли хиљаду пута: сунце, а тачније УВА зрачење, такође је одговорно за старења чак и у веома младој доби. Тако да не чуди што чак и девојке у двадесетим имају боре и флеке које настају као резултат претераног излагања сунцу без заштите.

Немојте занемарити чишц́ење

Ниједна крема против бора или хидратантна крема, чак ни најбоља од свих, нец́е радити ако кожа није чиста. Укратко, корисни састојци из креме нец́е деловати ако је површина ваше коже пуна прљавштине, остатака шминке и мртвих ц́елија. Због тога су двоструко уклањање шминке, чишц́ење сваког јутра и/или увече као и пилинг веома важни.

Будите опрезни са шминком

Познато је да тешка шминка чини да лице одмах изгледа уморније и старије. Зато избегавајте много слојева пудера, интензивне ружеве и много сенки, или све заједно. Радије наглашавајте само усне или очи и бирајте производе глатке текстуре који неће нагласити боре.

Обрве

Танке обрве имају тенденцију да дају озбиљан израз лицу које је све само не младалачко. Водите рачуна о њиховом облику и радије их пустите да расту, пратец́и тренд који жели да обрве изгледају природно и помало неправилно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas