Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нега КОСЕ током зиме: Све што треба да урадите да вам власи не би биле суве и оштећене

Коса зими захтева посебну негу, а ево неколико савета који вам у томе могу помоћи

1702901711_shutterstock_2112496487.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свако годишње доба захтева другачији третман косе, подсећају светски фризери. Ако приметите да вам коса делује суво, изломљено и беживотно, не чудите се јер хладноћа, ветар и магла лоше утичу на њено стање. Уз само неколико савета приуштите себи адекватну негу косе.

Уље за корен косе

Због недостатка влаге у ваздуху и кожа главе и корен косе постају суви и склони перутању. Појава перути у зимском периоду је уобичајена, али проблем настаје када се уз то појави црвенило на кожи главе, свраб, па чак и претерано опадање косе. Масажа темена главе загрејаним кокосовим или маслиновим уљем може у великој мери да промени ствари набоље. Ова уља продиру у теме главе и на тај начин хране корен косе. Масажа побољшава циркулацију, уједно стимулишући раст косе. Довољно је да кашику уља загрејете, али не много како се не бисте опекли, и само утрљате у корен косе. Идеално би било да оставите барем пола сата да уље лепо продре у корен власи, па тек онда оперите косу.

Избегавајте често прање

Исувише често прање косе спира са власи природна заштитна уља узрокујући сувоћу и ломљивост, упозоравају стручњаци. Ако можете, не перите косу више од два пута недељно. Савет је да користите шампон без сулфата.

Обавезно користите балзам

Немојте прескакати наношење регенератора у зимском периоду, јер он игра важну улогу у заштити косе од спољашњих утицаја. Најбоље би било да користите што гушћи и кремастији балзам на бази природних уља попут кокосовог, маслиновог, јојобиног или ши маслаца.

Без пресе и фигара

Можда ћете у зимском периоду морати чешће да сушите косу феном, нарочито ако је она доста дуга, али је баш из тог разлога пожељно да избегавате употребу пегле и фигара за косу. Ови апарати исушују косу и зато ће она бити склона ломљењу.

Важан је избор пешкира

Памучни пешкири су савршени током летњих месеци, али у зимском периоду пожељно је да косу након прања умотате пешкиром од микрофибера. Ова врста пешкира не извлачи сувише влаге из ваших власи, нити при брисању косе може да им нанесе велику штету.

Обавезно шишање и ношење капе

Редовно шишање је кључно како бисте одстранили исушене и искрзале крајеве косе. Препорука је да у зависности од дужине ваше косе посећујете фризера на сваких четири-осам недеља. Други савет је да обавезно носите капу када излазите напоље. Као што су зими рукама потребне рукавице, тако и коси треба заштита, а то је капа.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas