Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
добар спој

Сазнајте која је ваша ИДЕАЛНА ФРИЗУРА према ОБЛИКУ ЛИЦА

Када је у питању избор фризуре, једна од најважниих ствари која директно утиче на ваш избор и која би свакако требало да уточе, јесте облик вашег лица.

1602855778_Depositphotos_66922415_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Често се дешава да добар део живота сматрамо како имамо један облик лица, на пример овални, а он је запарво округао...

Заправо, постоји много више категорија и оно најважније - сва лица су другачија. Оно што вам може помоћи при одабиру идеалне фризуре јесте дефинисање бар неких главних карактеристика. Али како да знате да ли вам је лице округло, овално, у облику срца или дијаманта?

Прочитајте још: Како да се БРЗО СПРЕМИТЕ и увек будете ТИП-ТОП сређене: Савети за девојке које УВЕК КАСНЕ

Да не помињем да постоје и комбинације категорија. Фризери имају ту способност да вам једним погледом на структуру костију лица кажу каква би вам фризура стајала. Зато смо се распитали на који начин они размишљају.

Овална лица немају оштре црте, то су лица којима кости нису изражене, а чеони део је мало шири од браде – замислите обрнуто јаје. Већина фризура има улогу да ублажи оштре црте лица, зато овалним лицима добро стоје све фризуре.

Фото: Пиxабаy

Следе лица квадратног облика где су највећа ширина самог лица и висина приближно једнаке, вилица је оштра. Дуга и слојевита коса може ублажити оштрине, а шишке и краћи праменови око лица су им најбољи пријатељи.

Овалним лицима стоје све фризуре.

Округла су слична квадратним по питању ширине и висине, само што код округлих лица нема оштрих линија, вилица није изражена. Оваквом лицу ћете желети да додате оштрину и облик, њима савршено стоји кратка коса, боб фризуре и раздељак са стране.

Лица у облику дијаманта имају најизраженије кости. У време Инстаграма и чувеног цат-еyе начина шминкања, највише жена операцијама и шминком тежи таквом облику лица, подигнутим образима и оштрој вилици. У случају да желимо да ублажимо тако изражене црте, најбољи се ефекат постиже таласима, локнама и волуменом. 

Лица облика правоугаоника су изражене вилице, али веће висине од ширине лица. Њима најбоље пристаје раздељак на средини који ће дати овалнији облик лицу, као и шишке које га могу визуално скратити.

Дуге шишке на страну идеалне су за срцолика лица.

Облик срца је сличан облику дијаманта, али он уз изражено уску и оштру вилицу има шире чело. Раздељак са стране им одлично стоји, као и боб и лоб фризуре, све што ће визуално сузити чело, а дати облину вилици. Дуге шишке на страну су такође одличан избор.

Фото: Депосит

Прочитајте још: САВРШЕН РАЗДЕЉАК: Која линија одговара вашем лицу?

Постоји неколико начина на које можете дефинисати који је облик вашег лица. Први начин је да узмете шнајдерски метар и измерите дефинишуће димензије лица. Ако су висина и ширина исте, лице вам је или округло или квадратног облика, а на основу оштрине вилице онда можете одредити које је од та два. Ако вам је чело шире од вилице, лице вам је облика срца или дијаманта. Ако вам висина лица већа од ширине, лице вам је или правоугаоно или овално.

За крај, ни два округла лица нису иста и ово никако нису правила која дефинишу какву фризуру морате да имате, шишајте се како год желите и како се ви осећате најлепше. Овај водич је ту ако желите да експериментишете са косом и истражите своје лице.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas