· · Komentari: 0
KOSA

SAVRŠEN RAZDELJAK: Koja linija odgovara vašem licu?

Ovaj detalj može dramatično promeniti izgled.

1602682301_Depositphotos_411626940_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Brojne žene se godinama pridržavaju frizura s omiljenim razđeljkom, tačnije onim za kojeg smatraju da im najbolje pristaje. Jednostavna linija na glavi naime može dramatično promeniti izgled lica, popraviti sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasiti. Stoga se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na koji smo navikli isplati, otkrivamo tri vrste razdeljka i njihove prednosti i mane.

Najbolje za tanku kosu: Duboki razdeljak na stranu

Duboki bočni razdeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a izvrsno funkcioniše na kratkoj i dugoj kosi. Crte lica ovde nisu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti s obzirom da ovako očešljana kosa smanjuje lice posebno u kombinaciji sa dugim šiškama. Preporučuje se da ih očešljate na stranu, ali ne i da ih zaližete. Ovaj će razdeljak skrenuti pažnju s lica zbog čega je idealan kod istaknutog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdeljka, pre oblikovanja kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će kosu omekšati.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Trik od 30 sekundi za bolji efekat SUVOG ŠAMPONA

Najbolje za okrugli ili četvrtasti oblik lica: Razdeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on slovi kao jedini koji odgovara svakom obliku lica. Ali njegov mali minus je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglo i četvrtasto lice najbolje nose razdeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ovaj je razđeljak najbolje izbegavati jer će lice dodatno zaokružiti. Kod stilizovanja, kosu podelite na polovini glave i svaku stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korena kako bi se dobilo na volumenu.

Foto: Depozit

Pročitajte još: MINI SUKNJA u 5 FANTASTIČNIH kombinacija za predstojeću zimu (FOTO)

Najbolje za svaki oblik lica: Običan razdeljak na stranu

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdeljkom na stranu mogu prekriti i neke bore. Preporučuje se s vremena na vreme prebacivanje razdeljka s jedne strane na drugu ili pomeranje razdeljka malo više ulevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promena strane razdeljka u trenutku će osvežiti izgled.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.