· · Коментари: 0

Ове производе избегавајте након 50. године: Уз њих изгледамо старије

Са годинама се мењају и рутине шминкања

1668089255_shutterstock_1990075895.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Чињеница је да готово свака жена има барем један омиљени производ када је реч о шминки, али као што се рутина неге мења с годинама, исто правило би требало да важи и када је реч о шминки. Разлог је веома једноставан - некада ћете истим начином шминкања или одабиром производа учинити више штете него користи, те заправо чак себе и визуелно постарати.

Зато су стручњаци поделили на шта би посебно требало да обратите пажњу када пређете 50. годину као и које производе би требало да избегавате...

Пудери у праху и камену

Уколико издашно наносите подлогу у камену или праху, а прешли сте 50, овако нешто требало би да што пре престанете да радите. Разлог је што тај тип формула наглашава сваку пору или бору и чини да изгледате старије, те је савет да се држите кремастих производа.

Прочитајте још: Како да носимо БЕРЕТКУ? Капа које је доживела праву револуцију у свету моде

Коректор на подочњацима

Шминкери су сагласни да жене које су старије од 50 година никада не би требало да користе коректор јер је кожа око очију деликатна и постаје тања како године пролазе.

Такође, управо овај део ока се бора међу првима и било каква превелика употреба производа нагласиће управо оно што не желите, појачавајући текстуру. Због тога, стручњаци кажу да, чак и ако морате да користите овај производ, да га нанесете у веома танком слоју и то само тамо где је то неопходно, као и да класичан светлији коректор замените оним за корекцију боје.

Руменила са шљокицама

Велики број руменила садрже превише светлуцавих честива. Иако им је намена да истакну образе, овакав тип производа лако може довести до тога да добијете превише округло лице без дефиниције. Руменило користите на највишој тачки образа, а на старијој кожи мат варијанте ће изгледати далеко боље.

Претерана употреба сјајева за усне

Иако многи мисле да ће сјај за усне учинити да делују млађе, ово заправо тако не функционише. Предебео слој сјаја за усне ће се само размазати преко ивице усана и учинити вас "мусавим", што наравно, нико не жели. Стручњаци саветују употребу минималне количине, и то формула које нису превише сјајне, а најбоље је да експериментишете код куће испред огледала како би пронашли оно што вам највише одговара.

Прочитајте још: Да ли је претерала? Ова девојка обожава тренд "дебелих обрва": "Обожавам их" (ВИДЕО)

Црни ајлајнер

Чак и ако имате веома крупне очи, црна оловка за очи или ајлајнер могу изгледати грубо на капку. До оваквог ефекта долази јер се кожа тањи с годинама, те шминкери саветујете да уместо тога користите оловке или ајлајнере у браон боји, или пак да браон сенку нанесете попут ајлајнера честкицом. Најлепши ефекат постиже се ако овакав ајлајнер извучете на три четвртине ока.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.