· · Komentari: 0

Ove proizvode izbegavajte nakon 50. godine: Uz njih izgledamo starije

Sa godinama se menjaju i rutine šminkanja

1668089255_shutterstock_1990075895.jpg
Foto: Shutterstock

Činjenica je da gotovo svaka žena ima barem jedan omiljeni proizvod kada je reč o šminki, ali kao što se rutina nege menja s godinama, isto pravilo bi trebalo da važi i kada je reč o šminki. Razlog je veoma jednostavan - nekada ćete istim načinom šminkanja ili odabirom proizvoda učiniti više štete nego koristi, te zapravo čak sebe i vizuelno postarati.

Zato su stručnjaci podelili na šta bi posebno trebalo da obratite pažnju kada pređete 50. godinu kao i koje proizvode bi trebalo da izbegavate...

Puderi u prahu i kamenu

Ukoliko izdašno nanosite podlogu u kamenu ili prahu, a prešli ste 50, ovako nešto trebalo bi da što pre prestanete da radite. Razlog je što taj tip formula naglašava svaku poru ili boru i čini da izgledate starije, te je savet da se držite kremastih proizvoda.

Pročitajte još: Kako da nosimo BERETKU? Kapa koje je doživela pravu revoluciju u svetu mode

Korektor na podočnjacima

Šminkeri su saglasni da žene koje su starije od 50 godina nikada ne bi trebalo da koriste korektor jer je koža oko očiju delikatna i postaje tanja kako godine prolaze.

Takođe, upravo ovaj deo oka se bora među prvima i bilo kakva prevelika upotreba proizvoda naglasiće upravo ono što ne želite, pojačavajući teksturu. Zbog toga, stručnjaci kažu da, čak i ako morate da koristite ovaj proizvod, da ga nanesete u veoma tankom sloju i to samo tamo gde je to neophodno, kao i da klasičan svetliji korektor zamenite onim za korekciju boje.

Rumenila sa šljokicama

Veliki broj rumenila sadrže previše svetlucavih čestiva. Iako im je namena da istaknu obraze, ovakav tip proizvoda lako može dovesti do toga da dobijete previše okruglo lice bez definicije. Rumenilo koristite na najvišoj tački obraza, a na starijoj koži mat varijante će izgledati daleko bolje.

Preterana upotreba sjajeva za usne

Iako mnogi misle da će sjaj za usne učiniti da deluju mlađe, ovo zapravo tako ne funkcioniše. Predebeo sloj sjaja za usne će se samo razmazati preko ivice usana i učiniti vas "musavim", što naravno, niko ne želi. Stručnjaci savetuju upotrebu minimalne količine, i to formula koje nisu previše sjajne, a najbolje je da eksperimentišete kod kuće ispred ogledala kako bi pronašli ono što vam najviše odgovara.

Pročitajte još: Da li je preterala? Ova devojka obožava trend "debelih obrva": "Obožavam ih" (VIDEO)

Crni ajlajner

Čak i ako imate veoma krupne oči, crna olovka za oči ili ajlajner mogu izgledati grubo na kapku. Do ovakvog efekta dolazi jer se koža tanji s godinama, te šminkeri savetujete da umesto toga koristite olovke ili ajlajnere u braon boji, ili pak da braon senku nanesete poput ajlajnera čestkicom. Najlepši efekat postiže se ako ovakav ajlajner izvučete na tri četvrtine oka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.