Oglas
· · Komentari: 0

Kako da nosimo BERETKU? Kapa koje je doživela pravu revoluciju u svetu mode

Beretka je elegantna, okrugla i ravna kapa obično tkana ili pletena

1667740860_shutterstock_1499415704.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Od kad je postala deo mode nije silazila sa samog vrha aksesoara za jesen ili zimu. Ipak, istorija ove kape seže u daleku prošlost i nikada nije imala samo jednu namenu. Bila je deo vojne uniforme, nosili su je umetnici, ikone stila, bila je deo ulične mode..., a sada, sada je za sve one koji žele da u svoj stil utkaju duh ovog vanvremenskog i živopisnog komada.

Beretka će vašem stilu da da ženstven i interesantan momenat i definitivno će vas izdovjiti iz mase. Smatra se da su ove kape u 14. i 15. veku najviše nosile najsiromašnije klase stanovništva. Kasnije je zbog svoje praktičnosti osvojila i druge delove društva.

Pročitajte još: Da li je preterala? Ova devojka obožava trend "debelih obrva": "Obožavam ih" (VIDEO)

Načini nošenja beretke

Pre svega, ne postoji pravi način nošenja beretke. Tradicionalno se nosi oko jedne strane glave, skoro do čela. Ukoliko imate dužu kosu možete da ispletete kosu sa obe strane ili samo jedne i nositi beretku na jednoj strani koja pokriva jedno uvo. Niska punđa je takođe jedan od interesantnijih načina za nošenje beretke, a ukoliko ste za jednostavnost, samo pustite kosu da pada. 

U slučaju da imate šiške, beretka će samo dodati na ljupkosti. Ostavite šiške napred ili sa jedne strane i skupite preostali deo kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU



 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas