· · Коментари: 0

Пет промена на кожи које указују да вам КРЕМА ЗА ЛИЦЕ НЕ ОДГОВАРА: Ако сте приметили неке од њих, престаните са употребом тог препарата

Ако приметите неке од ових промена, време је за други козметички производ

1661952292_profimedia-0312530443.jpg
Фото: Профимедиа

мору производа за негу коже, понекад је заиста тежак задатак пронаћи ону крему која у потпуности одговара вашем типу коже. Ипак и када купимо крему за лице, да би знали одговар да ли нам она одговара потребно ју је тестирати око 15 дана. У том периоду би се требали показати некакви први резултати, односно негативне реакције уколико нам не одговара.

Постоји неколико јасних знакова да тренутно користите крему која вам не прија, а уколико уочите барем један од њих, време је за нови производ.

Крема вас пече

Такође, ако је ваша кожа изузетно осетљива, да вам крема не одговара највероватније ћете осетити већ при првом наношењу, у виду благог пецкања које полако прераста у иритацију. Честа грешка је та што иритацију коже на почетку наношења оправдавамо тиме да је то нормално јер производ делује. Код хидратантних крема пецкање је непожељно, као и затезање коже лица јер би оне првобитно требале нахранити кожу и стварати нежан осећај на лицу.

Прочитајте још: Опоравите лице након излагања сунцу: 5 савета за БЛИСТАВУ КОЖУ

Бубуљице

Можда нећете одмах повезати бубуљице са кремом за лице, али необична појава истих може бити услед неадекватне реакције коже на крему и њене састојске. Теже и масније креме у комбинацији са овим могу изазвати акне и упале на кожи. Ако сте склони избијању акни од нове креме бирајте оил-фрее формулације и престаните са проблематичном кремамом.

Црвенило и осип

Постоји више разлога зашто вам је кожа црвена и осута после наношења креме, а један од њих је најједноставнији, а то је да имате осетљив тип коже. Осим тога, можда сте алергични на неки од састојака креме, а да то ни не знате, или је ваша кожа одреаговала на вештачки мирис из креме за лице. Једноставност је кључ. Препоручује се да бирате благе, хипералергене формулације из апотека, које узгред, немају мирис.

Крема има прејак мирис

Запамтите, вештачки мириси у козметици служе да замаскирају мирис сировина од којих се производ прави. Ако вам се из неког разлога мирис креме не допада, тј. прејако мирише- знајте да је то знак упозорења да неће одговарати ни вашој кожи. Ако сте посебно осетљиви на мирисе, бирајте креме које су "фрагранце фрее".

Прочитајте још: Да ли знате шта су СЛЕПЕ БУБУЉИЦЕ? Ево како се изборити са овим непријатељима на нашем ЛИЦУ

Масна кожа ујутру

Ако приметите да вам се кожа ујутру превише сија можда користите претешку ноћну крему. Ово такође важи и за дневну крему, први знак да вам крема не одговара јесте ако се од ње брзо просијате. Она на тај начин оптерећује поре и чини да се себум још више лучи. Ако имате проблем са текстуром крема, играјте на сигурно и за себе изаберите креме на бази воде (никако на бази уља) или оне геласте формуле.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.