· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

ТРИК који ће нас спасити: Ево како се отарасити БУБУЉИЦЕ за само један дан

По закону подлости, бубуљица настаје уочи најважнијег дана...

1682371992_144394_shutterstock-440496082.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Уколико је бубуљица већ прошла кроз кожу, односно појавила се непријатна бела глава, онда је у овом случају лакше да се ослободите. Главна ствар је да се контролишете и ни у ком случају га не истиснете. Акутна инфламаторна фаза је већ прошла и сада морате осушити површину.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

За почетак, да бисте коначно уклонили црвенило од упале, причврстите коцку леда на место. Затим подмазати бубуљицу уљем чајевца - има ефекат сушења и антисептике. Ујутро ће на месту упале остати само мала кора.

Ни у ком случају га не откидајте - иначе може почети поновно запаљење, а онда ће на кожи остати мрља, пигментација након акни. Кору је боље маскирати коректором зелене нијансе и нанијети лагани слој темеља.

Са поткожним бубуљицом, ситуација је озбиљнија. Још није "сазрео", али се упалио, појавио се едем. У помоћ ће доћи обичан аспирин, који треба сломити и разблажити водом. Нанесите густу кашу целу ноћ у тачкама на упаљено место и ујутру исперите водом.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Чувена ихтиоолна маст такође има својство повлачења. Такође се наноси памучним штапићем у тачки на поткожну бубуљицу и лабаво се затвара фластером. Ујутро ће сва блата остати на фластеру, а бол и упала ће проћи.

СОС производи против бубуљица који се купују у продавници за акупресуру ће такође радити, посебно они добри на бази уља чајевца.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.