Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега коже

ПРАВИЛНА НЕГА КОЖЕ ВРАТА И ДЕКОЛТЕА: Придржавајте се ових савета и спречите настанак бора

У жељи да одржимо кожу лице што хидриранијом и негованом, често заборављамо на ова подручја

1646129926_dekolte.jpg
Фото: Суттерстоцк
Oglas

Један од узочника настанка бора јесу слободни радикали. Слободни радикали су молекули који су изгубили један од електрона и постали хемијски нестабилни. У потрази за новим електроном дохватиће било који, па чак и електроне здравих ћелија и на тај начин ће пореметити и оштетити и здраве стуктуре. Други узрочник настанка бора јесте изложеност сунцу. Резултат деловања ових фактора јесте губитак колагена у кожи што доводи до стањивања и "гужвања" коже. Кожа врата и деколтеа, која је иначе танка, може бити посебно погођена.

Прочитајте још: Заборавите на БОРЕ: Направите сами маску за лице, потребна су вам само ТРИ састојка

Како одржати кожу глатком и без бора?

Прво и основно правило, јесте коришћење СПФ. Није само наше лице на мети сунчевог зрачења, већ и врат и деколте, које често заборављамо. Оно што је такође битно јесте да је заштита од зрачења неопходна и зими, а не само лети.

Фото: Пинтерест

Друга круцијална ствар јесте пилинг. Уклањање мртвих ћелија није резервисано само за наше лице. Потребно је уклонити и мртве ћелије и са ових подручја, уз обавезну хидратацију. Када је реч о хидратацији, довољно је користити креме за лице и за ове делове тела, с тим што је препоручљиво да оне буду обогаћене витаминима Ц и Е. За ово подручје могу се користити хидрататнтне и силиконске маске које обнављају кожу и успоравају настанак бора.

Не треба заборавити и спавање на леђимакоје је  пожељније због мањег гужвања коже.

Кључна ствар у целом процесу јесте да никако не заборавите на кожу врата и деколтеа у вашој скинцаре рутини будући да је многи занемарују и прескачу.

Бонус видео:

 

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas