Oglas
· · Komentari: 0

Pravilno češljanje mokre kose: Većina pravi jednu grešku

Postoji toliko nedoumica u vezi sa češljanjem kose, ali jedno je sigurno. Češljanje nežno masira vlasište, a kosa postaje mekša i glatka sa svakim potezom četke.

1666076304_86aa96cf25265bbf019472639636079ecc99f499.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Oštećenje kose se uglavnom povezuje sa toplotom od strane uređaja ili korišćenje raznih hemikalija, ali  jednostavan čin češljanja takođe može da joj nanese štetu ukoliko nismo pažljivi.

Postoji toliko različitih mišljenja o najboljem načinu češljanja kose, a jedno pitanje je posebno podelilo stručnjake. Da li je loše češljati kosu kada je mokra? Odgovor na ovo pitanje pre svega zavisi od teksture kose. Tako da ono što će da odgovara jednoj osobi ne znači da će odgovarati i drugoj. Glavna funkcija češljanja je da  poboljša zdravlje kose raspetljavanjem, što će smanjiti lomljenje.

Za mnoge je češljanje mokre kose deo rutine nakon pranja, ali u nekim slučajevima, posebno kada se to radi previše energično, četkanje može da postane štetno po zdravlje kose i izazove lomljenje.

Da li treba da češljamo mokru kosu?

- Najvažnija stvar koju treba imati na umu kada češljate kosu je da je ona u najranjivijem i najosetljivijem stanju kada je mokra. Češljanje u tom stanju zapravo može da ućini da se kosa previše rastegne i na kraju pokida. Zato je u najjačem stanju kada je suva - ističe stručnjak Reslan za Byrdie.

Pročitajte još: Koliko često treba da koristimo REGENERATOR ZA KOSU? Ovo je prvi znak prekomernog korišćenja

Za one sa kovrdžavom  kosom, tačno je suprotno. Svako ko je pokušao da očešlja prirodne lokne može potvrditi koliko je pogrešno češljanje kovrdžave kose dok je suva. 

- Češljanje kovrdžave ikose kada je mokra zapravo pomaže u smanjenju lomljenja i traume folikula dlake i održava kovrdžavu kosu netaknutom - objašnjava Raslan.

Kada da očešljamo kosu?

Sprečavanje kose da se zapetlja i lomi počinje dok je peremo.

- Ne verujem da je češljanje uvek neophodno. Umesto toga, fokus treba da bude na tome da ne zapetljate kosu pod tušem - objašnjava Reslan

Stručnjaci podstiču one sa ravnom kosom da sačekaju dok se kosa ne osuši da bi se dalje češljala.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas