Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОСА

ПРЕЛИВ ЗА КОСУ – предности и како га направити код куће

Прелив није агресиван колико и боје, па ће мање оштетити саму косу, док ће се боја лакше испрати ако не постигнете жељену нијансу.

1619634657_Depositphotos_204143440_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Желите да промените боју косе, али нисте сигурни како ће нова боја да изгледа? Волите своју природну боју и хтели бисте само да испробате како би вам друга нијанса стајала?

Решење је прелив, полутрајна боја која омогућава благу промену и повратак на ранију нијансу, ако вам се нова не свиди. Преливи такође омогућавају поправку боје и неутралисање нежељених тонова.

Прочитајте још: МАРАМЕ У КОСИ, нови пролећни ТРЕНД - Погледајте 7 једноставних начина везивања! (ВИДЕО)

Шта се постиже преливом?

Осим за поправку нијансе након бојења косе, прелив ће помоћи када желимо да пустимо властиту боју да израсте. У томе случају, потребни су повремени одласци у фризерски салон који ће смањити изражену разлику између израстка и остатка косе.

Прелив за косу можете направити и код куће, али препоручује се опрез јер смо ипак најсигурнији у рукама професионалаца.

Прелив не садржи амонијак, па ће коса након третмана бити мекана, сјајна и негована, а помоћи ће да се сакрију испуцали врхови ако желите да пустите косу да израсте. Како је полутрајна боја, прелив ће издржати 6-10 прања, зависно од агресивности шампона за прање косе.

Прочитајте још: За ЈАЧЕ НОКТЕ пресудан је један ВИТАМИН, а пронаћи ћете га у овом ВОЋУ

Природну боју косе могуће је тонирати како бисте добили другачији одсјај, на пример када желите да смањите жуту боју и одсјај природно плаве косе. У том случају користићете прелив са љубичастим пигментом који ће неутралисати жућкасто-наранџасти пигмент косе.

Исто тако, преливом можете да појачате тонове боје - црвену боју косе можете додатно да појачате преливом за јарку црвену. Приликом првог бојења косе преливом, не морате бринути о израстку јер ће се прелив испрати и неће оставити разлику на коси.

Рецепт из кућне радиности

За домаћи прелив потребни су боја за косу по избору, хидроген пероксид, шампон за косу, вода и пластична посудица.

Прочитајте још: 3 ZANIMLJIVE frizure za PROLEĆNE dane (FOTO)

1. Зависно од дужине косе, биће вам потребно пола паковања боје за косу (за кратку) или цело паковање (за дугу косу).

2. У посудицу након боје ставите хидроген у размери 2:1 за хидроген и све промешајте.

3. Након мешања, у смесу ставите још једну кашику шампона за косу и мало воде како би смеса била доста ретка.

4. Добијени прелив нанесите на косу од корена до врхова и нежно га умасирајте у власи.

Када су тамније боје у питању, прелив држите на коси 30-40 минута, док за бојење једног до два тона другачијег можете прелив држати 20-ак минута.

Уколико нисте сигурни о времену, први пут је препоручљиво краће држати прелив и можете га поновити за недељу дана или две недеље да бисте постигли жељени резултат.

Третман се понавља сваких 2-3 месеца или чешће, зависно од брзине раста косе и испирања самог прелива.

Прочитајте још: Како се правилно негује СУВА КОЖА: Ово су ГРЕШКЕ које праве ПРОБЛЕМ - избегните их!

Два упутства:

- Црнке које своју косу фарбају могу боју без израстка одржавати овим домаћим преливом.

- Пепељасте тонове не треба радити код куће јер се може десити да уместо жељене добијете љубичасту боју косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas