Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Природна домаћа крема против старења (РЕЦЕПТ)

Како су састојци који се користе у припреми домаћих крема природни, рок трајања таквих производа је кратак

1669417749_krema.png
Фото: Shutterstock
Oglas

Како старимо, наша кожа губи тонус и појављују се боре. Њихов изглед изазивају различити спољни и унутрашњи фактори. Због њих, дубоки слојеви коже пролазе кроз промене, због чега она престаје да буде уједначена и глатка. Спољни фактори који изазивају појаву бора су различити. То укључује продужено излагање сунцу, неправилно нанешену шминку, излагање ултраљубичастом и другом зрачењу, ветар, употребу алкохола и дувана.

Прочитајте још: Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

С друге стране, постоје унутрашњи фактори који негативно утичу на здравље наше коже: лоше варење, лош сан, деловање слободних радикала, који се морају на време неутралисати и уклонити из организма. Утицај слободних радикала на нашу кожу не може се потценити. Због њих се уништавају ћелије коже, појављују се боре. Иста ствар се дешава када превише времена проводимо на сунцу.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

Ако су се боре већ појавиле на лицу, оне се не могу уклонити. Али можете избећи појаву нових. Све што је потребно за ово је пажљиво и редовно негу коже. Да би то учинили, постоји велики број производа развијених на бази природних формула које саме можете направити. Доносимо вам рецепт за проверену домаћу крему за подмлађивање.

Крема против бора од слеза и путера

Састојци:

  • 75 грама свежих листова слеза ситно исецканих
  • 100 грама путера 

Припрема:

Узмите малу шерпу, у њу ставите ситно исецкане листове слеза и додајте мало воде. Требало би да има довољно воде да се листови прокувају. Они ће вам помоћи да заштитите и хидрирате кожу.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Сада треба да растопите путер. За ово користите водено купатило. Када постане течно додати кувано лишће слеза и добро измешати.

Готову смешу сипајте у посуду са широким грлом како бисте лакше наносили крему. Када се смеша охлади, ставите посуду у фрижидер.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas