· · Коментари: 0

Природна решења за црвенило и оток од бубуљица: Нанесите ове састојке и нестаће преко ноћи

5 природних начина да вам бубуљица нестане "преко ноћи"

1660220398_pexels-anna-nekrashevich-6476070.jpg
Фото: Пеxелс

Вероватно вам се безброј пута десило да имате неки важан догађај пред који вам се по неком неписаном правилу појави бубуљица или две. Сложићемо се да ово може потпуно покварити еуфорију и срећу коју сте имали поводом специјалне прилике. На крају крајева све желимо увек да изгледамо најбоље што можемо, а црвена бубуљица на лицу, која ни шминка не може да покрије, не помаже нам баш у томе.

Ми вам откривамо природна решења која "преко ноц́и" могу смањити или ублажити изглед бубуљице. Ефекат је видлив за неколико сати или уз поновљено коришц́ење током дана. Чак и ако не нестане потпуно, прикривање коже шминком ц́е иц́и много лакше.

Уље чајевца

Уље чајевца познато је по антибактеријским својствима. Нема најпријатнији мирис и доста је јако тако да је потребно да две капи уља разблажите са неколико капи основног уља (нпр. кокосово уље) и утапкате то на бубуљицу. Оставите да одстоји неколико сати и исперите топлом водом.

Алое вера

Један од најпознатијих и најдрагоценијих састојака у свету неге коже, свакако је алое вера. Умирује и регенерише кожу, а све гел алое вере може да помогне у уклањању бубуљица када се остави да одстоји преко ноћи.

Мед

Мед је познат по својим антибактеријским својствима која могу смањити упаљу и подстаћи зарастање било које ранице, те тако може учинити чуда и за кожу са бубуљицама. Потребно је да нанесете једну или две капи меда на захваћено подручје и оставите током ноћи. Следећег јутра исперите, а резултатима ћете бити одушевљени.

Лед

Све што би требало да урадите је да коцкицу леда умотате у крпу и ставите на подручије где се бубуљица налази. То ће помоћи да оток спласне и да се бубуљица скупи. Јако је битно да лед не стављате директно на кожу и да не држите предуго. Поновите ово два пута дневно.

Прочитајте још: Грешка број један приликом неге коже: Дерматолог објашњава шта већина ради

Зелени чај

Зелени чај у себи садржи антиинфламаторна својства која могу да смање оток и црвенило. Скувајте кесицу зеленог чаја и оставите да се охлади. Када се охлади на додир ставите кесицу на бубуљицу.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.