Oglas
· · Komentari: 0

Prirodna rešenja za crvenilo i otok od bubuljica: Nanesite ove sastojke i nestaće preko noći

5 prirodnih načina da vam bubuljica nestane "preko noći"

1660220398_pexels-anna-nekrashevich-6476070.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Verovatno vam se bezbroj puta desilo da imate neki važan događaj pred koji vam se po nekom nepisanom pravilu pojavi bubuljica ili dve. Složićemo se da ovo može potpuno pokvariti euforiju i sreću koju ste imali povodom specijalne prilike. Na kraju krajeva sve želimo uvek da izgledamo najbolje što možemo, a crvena bubuljica na licu, koja ni šminka ne može da pokrije, ne pomaže nam baš u tome.

Mi vam otkrivamo prirodna rešenja koja "preko noći" mogu smanjiti ili ublažiti izgled bubuljice. Efekat je vidliv za nekoliko sati ili uz ponovljeno korišćenje tokom dana. Čak i ako ne nestane potpuno, prikrivanje kože šminkom će ići mnogo lakše.

Ulje čajevca

Ulje čajevca poznato je po antibakterijskim svojstvima. Nema najprijatniji miris i dosta je jako tako da je potrebno da dve kapi ulja razblažite sa nekoliko kapi osnovnog ulja (npr. kokosovo ulje) i utapkate to na bubuljicu. Ostavite da odstoji nekoliko sati i isperite toplom vodom.

Aloe vera

Jedan od najpoznatijih i najdragocenijih sastojaka u svetu nege kože, svakako je aloe vera. Umiruje i regeneriše kožu, a sve gel aloe vere može da pomogne u uklanjanju bubuljica kada se ostavi da odstoji preko noći.

Med

Med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima koja mogu smanjiti upalju i podstaći zarastanje bilo koje ranice, te tako može učiniti čuda i za kožu sa bubuljicama. Potrebno je da nanesete jednu ili dve kapi meda na zahvaćeno područje i ostavite tokom noći. Sledećeg jutra isperite, a rezultatima ćete biti oduševljeni.

Led

Sve što bi trebalo da uradite je da kockicu leda umotate u krpu i stavite na područije gde se bubuljica nalazi. To će pomoći da otok splasne i da se bubuljica skupi. Jako je bitno da led ne stavljate direktno na kožu i da ne držite predugo. Ponovite ovo dva puta dnevno.

Pročitajte još: Greška broj jedan prilikom nege kože: Dermatolog objašnjava šta većina radi

Zeleni čaj

Zeleni čaj u sebi sadrži antiinflamatorna svojstva koja mogu da smanje otok i crvenilo. Skuvajte kesicu zelenog čaja i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi na dodir stavite kesicu na bubuljicu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas