Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети шминкера за пуније усне у само неколико секунди: За почетак, изаберите праву боју

Ако имате тање усне вероватно сте некада пожелели да оне изгледају пуније

1664802215_makeup-gd74c97ad3_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Желите изглед пунијих усана? Уз помож шминке можете да дођете до визуелно пунијих усана за неколико секунди, а потребна вам је само одговарајућа оловка и техника.

- Идеја о стварању пунијих усана  помоћу оловке за усне је нешто што шминкери раде деценијама. Даје илузију већих усана јер наглашава обрисе облика усана - објашњава шминкер и стручњак за негу Тод Харис.

Коришћење оловке за усне

За почетак важно је да изаберете оловку праве боје.

- Ако ћете да носите јачи руж (црвени, љубичасти) изаберите оловку за усне која одговара кармину. У случају да је то руж у нијанси коже можете да бирате и једну до три тамније нијансе, али не више од тога - савет је шминкера Неила Скибелија, преноси Реал Симпле.

Прочитајте још: Нокти за јесен 2022: Једна боја се враћа након неколико сезона, а једна доноси посебну јесењу софистицираност

Након што сте изабрали нијансу оловке уверите се да је оловка за усне оштра (прецизност је кључна овде) и почните да правите линију мало изнад најудаљеније ивице ваше природне линије усана, тачно изнад места где почиње обојени део усана.

- Ово осигурава да ћете да постигнете жељену пуноћу, а да и даље изгледате уверљиво, природно - објашњава шминкер.

Шминкери предлажу да горњу усну визуелно поделите на две половине:

- Почните од спољашњег угла једне стране и повуците линију до средине. Поновите на другој страни, тако да се линије састају на тачки купидоног лука. Када креирате ту спољну линију, узмите четкицу за усне и изблендајте оловку ка доле, односно ка уснама, остављајући спољашњу ивицу видљивом - саветује Харис.

Ово помаже да све изгледа беспрекорно, док и даље ствара илузију сенке на уснама због које изгледају пуније.

Нисте љубитељ оловке за усне?

- Имајте на уму да ће хидратизоване усне увек да изгледају пуније - напомиње Скибели.

Додавањем неколико слојева хидратантног балзама учиниће да ваша уста изгледају пуније, а постоји могућности и да након што нанесете руж, утапкате прозирни сјај само на средину горње и доње усне, предлажу шминкери. Ово ће рефлектовати светлост на месту где ваше усне природно највише вире и учинити да изгледају веће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas