· · Komentari: 0

Saveti šminkera za punije usne u samo nekoliko sekundi: Za početak, izaberite pravu boju

Ako imate tanje usne verovatno ste nekada poželeli da one izgledaju punije

1664802215_makeup-gd74c97ad3_1280.jpg
Foto: Pixabay

Želite izgled punijih usana? Uz pomož šminke možete da dođete do vizuelno punijih usana za nekoliko sekundi, a potrebna vam je samo odgovarajuća olovka i tehnika.

- Ideja o stvaranju punijih usana  pomoću olovke za usne je nešto što šminkeri rade decenijama. Daje iluziju većih usana jer naglašava obrise oblika usana - objašnjava šminker i stručnjak za negu Tod Haris.

Korišćenje olovke za usne

Za početak važno je da izaberete olovku prave boje.

- Ako ćete da nosite jači ruž (crveni, ljubičasti) izaberite olovku za usne koja odgovara karminu. U slučaju da je to ruž u nijansi kože možete da birate i jednu do tri tamnije nijanse, ali ne više od toga - savet je šminkera Neila Skibelija, prenosi Real Simple.

Pročitajte još: Nokti za jesen 2022: Jedna boja se vraća nakon nekoliko sezona, a jedna donosi posebnu jesenju sofisticiranost

Nakon što ste izabrali nijansu olovke uverite se da je olovka za usne oštra (preciznost je ključna ovde) i počnite da pravite liniju malo iznad najudaljenije ivice vaše prirodne linije usana, tačno iznad mesta gde počinje obojeni deo usana.

- Ovo osigurava da ćete da postignete željenu punoću, a da i dalje izgledate uverljivo, prirodno - objašnjava šminker.

Šminkeri predlažu da gornju usnu vizuelno podelite na dve polovine:

- Počnite od spoljašnjeg ugla jedne strane i povucite liniju do sredine. Ponovite na drugoj strani, tako da se linije sastaju na tački kupidonog luka. Kada kreirate tu spoljnu liniju, uzmite četkicu za usne i izblendajte olovku ka dole, odnosno ka usnama, ostavljajući spoljašnju ivicu vidljivom - savetuje Haris.

Ovo pomaže da sve izgleda besprekorno, dok i dalje stvara iluziju senke na usnama zbog koje izgledaju punije.

Niste ljubitelj olovke za usne?

- Imajte na umu da će hidratizovane usne uvek da izgledaju punije - napominje Skibeli.

Dodavanjem nekoliko slojeva hidratantnog balzama učiniće da vaša usta izgledaju punije, a postoji mogućnosti i da nakon što nanesete ruž, utapkate prozirni sjaj samo na sredinu gornje i donje usne, predlažu šminkeri. Ovo će reflektovati svetlost na mestu gde vaše usne prirodno najviše vire i učiniti da izgledaju veće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.