Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест савета како да вам ПРЕПЛАНУЛИ ТЕН ДУЖЕ ТРАЈЕ: Важна је и нега изнутра

Потамнела кожа креће брзо да бледи, али то можете успорити уз помоћ ових шест корака

1690712378_shutterstock_1348750160.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Многе даме више воле тамнији тен и није тајна да поједине током целе године иду у соларијум како би им кожа била уједначано препланула. Такође, највећи број жена обожава природно препланули тен са којим долазе са годишњих одмора. Међутим, ту следи велико разочарење зато што неминовно већ после месец дана све нијансе бакарне боје тена ће нестати. Зато је главно питање током летњих месеци, као и оних који их следе управо како да се продужи боја тена која је настала услед сунчања.

Када је кожа изложена УВ зрацима, УВБ зраци узрокују да она производи смеђи пигмент који се зове меланин и који штити кожу у одређеној мери од опекотина и оштец́ења изазваних УВ зрачењем. Особе тамнијег тена имају вец́и ниво производње меланина од особа светлије пути и зато је њихово време самозаштите дуже. То значи да они могу да проводе више времена на сунцу без ризика од опекотина од сунца, а њихова кожа уз то брже тамни. 

Откривамо вам и начине уз које можете то и да постигнете.

Крема са заштитним фактором је обавезна 

Како бисте избегли опекотине и љуштење коже, важно је да се пре сваког изагања сунцу добро заштитите. Многи се у жељи да задрже препланули тен што је дуже могуће додатно излажу сунцу, што може да резултира опекотинима од сунца. Потом долази и процес љуштења којим кожа уклања мртве ћелије и замењује их новим. Љуштењем коже нестаје и боја. Зато увек са собом носите крему са заштитним фактором.

Хидрирајте кожу редовно и пијте много воде

Како бисте спречили дехидратацију коже, која лоше утиче и на тен, важно је да је после сваког туширања добро хидрирате одговарајућом кремом. Тако ћете спречити њено исушивање и перутање. Кожа се хидрира и изнутра, што значи да ће се унос воде и те како видети и на лицу и на телу. Препоручује се да свакога дана попијемо најмање 2 литра воде, посебно по великим врућинама када стално губимо доста течности. Такође да препланули тен потраје дуже кожу одржавајте хидрираном пре и после сваког боравка на сунцу. 

Избегавајте  јака средстава за туширање

Избегавајте сва средства за туширање и прање косе које садрже јака хемијска средства. Читајте декларације и изаберите гел за туширање или шампон који је блажи, садржи више природних састојака и који је нежнији према кожи. Поред тога, пожељно је да се купате млаком водом, док би требало да избегавате врућу.

Не трљајте кожу пешкиром и нанесите уље

Агресивно трљање коже пешкиром након купања треба избегавати. Натапкајте мало кожу фротиром или меким пешкиром, а препоручљиво је да након тога нанесете уље. Након тога, оставите кожу да се потпуно осуши и упије уље. Фармацеути сматрају да би млека за тело требало у периоду после летовања заменити уљем будући да оно даје већи ефекат и дуже ће одржати препланулу боју. Можете изабрати било које, чак и оно за бебе.

Депилацију прескочите 

Добро је познато како жене нису љубитељи жилета, јер само краткотрајно уклања длачице, али лети је ипак он паметнији избор. Наиме, депилацијом уклањате и одумрли површински слој коже који је преплануо, па ако желите дуже задржати бакарну боју, кратко пређите на жилете. Депилација је много боље решење по питању длачица на телу, али она ради и одређену врсту пилинга сваки пут, па морате да бирате између жилета и препланулог тела.

Воће и поврће наранџасте и црвене боје

Шаргарепа, црвене јабуке и бобичасто воће садрже каротеноиде, који су уз пигмент меланин заслужни за то што кожа тамни под сунчевим зрацима. Тако ће шаргарепа вашој кожи обезбедити квалитетан тен, мекоћу и свиленкасти осећај. Најчешће је воће и поврће наранџасте или црвене боје богато витамином Ц или бета-каротеном, битним за изглед коже. У њих се убрајају паприке (црвене, наранџасте, жуте) које су богате и провитамином А, парадајз, богат ликопеном - заштитником од УВ зрака, али и брескве, кајсије и диње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas