Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Следите БАКИНЕ РЕЦЕПТЕ за негу: Најмоћнија НАРОДНА тинктура за ЛЕПО ЛИЦЕ (РЕЦЕПТ)

Направите природни препарат по народном рецепту за негу лица

1658582581_elderly-g61a21a591_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Најмоћнија биљка за третирање коже која је склона несавршеностима, акнама и запаљенским процесима је управо мајчина душица или дивљи тимијан, како се у народу назива још ова биљка. Мајчина душица се сматра једним од најбољих, најјефтинијих и свима доступних природних лекова, а делује вишеструко јаче од најбољих препарата за кожу у лечењу акни које узрокују бактерије.

Чај од мајчине душице за лепоту лица
Испијање чаја од мајчине душице такође савршено помаже у нези и лепоти коже лица. Потребно је да се чај од мајчине душице никад не кува у отвореној посуди, јер ова биљка садржи лако испариве лековите састојке који се кувањем у отвореној посуди губе.За припрему доброг чаја потребна је кашика мајчине душице, која се прелије са 200 милилитара кључале воде, поклопи и после пола сата процеди, заслади медом и пије три до четири пута дневно по једна шољица.

Прочитајте још: Софија Милошевић одушевила јавност својим стајлингом: Мајка двоје деце изгледа као девојчица (ФОТО)

Бактерије узрокују упалу пора и појаву акни. Иако су и биљке невен и смирна уништиле бактерије након само пет минута, мајчина душица се показала најделотворнијом. Мајчина душица има јаче антибактеријско деловање него бензоил-пероксид, иначе саставни део већине препарата против акни. Лековитост мајчине душице се појачава када се ова биљка комбинује са алкохолом. Мајчина душица се потапа на неколико дана или недеља у домаћу ракију од воћа или жита, па се овом смесом касније маже проблематична кожа лица. Као облог, ова се биљка може примењивати и у личењу кожних обољења попут екцема.

Прочитајте још: Сека Алексић постала богатија за 25 000 евра: Пристала да позира без одеће, а половину хонорара ДОНИРАЛА (ФОТО)

Стари Грци су уљем мајчине душице масирали тело након купања. Римски војници су мајчину душицу користили како додатак води за купање јер су сматрали како их мајчина душица јача. Старим Египћанима је мајчина душица служила као додатак смолама које су се користиле за балзамирање.

Прочитајте још: Цецин рецепт за савршену линију чак и у петој деценији живота: Погледајте у чему је тајна њеног изгледа

Мајчина душица садржи биље витамина А и Ц. Поред тих витамина, мајчина душица садржи и бакар, калцијум, цинк, гвожђе, цинк, рибофлавин, манган и фосфор. Затим, мајчина душица садржи и етерична уља, а у питању су борнеол, карвакол, гераниол, као и тимол. И то је све у малим, али сасвим довољним количинама. Од ове биљке праве се и сирупи, затим, различите тинктуре, а добро су позната и етерична уља, којима је управо главни састојак ова биљка. Због свог дивног мириса, текстуре, свих уља које садржи, мајчина душица се врло радо користи у природној козметици, а за лековите сврхе довољно је да парите лице, јер мајчина душица такође може бити добар избор.

Припрема тинктуре од мајчине душице

Опрати гранчице мајчине душице, најмање једну до две шаке гранчица па њима напунити тамну стаклену теглу. Прелијте ове гранчице са домаћом ракијом од жита или од воћа, јачине 38-40 одсто’па теглу добро протресите, затворите и оставите да 14 дана стоји на сунцу или поред неког другог извора топлоте.

Потом тинктуру процедите и овако тинктуром чистите акне и кожу лица.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas