Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Избегните ЧЕТИРИ СТВАРИ и спречите СТАРЕЊЕ

Иако је процес старења неизбежан, сигурно можемо рећи да би већина нас волела да стари грациозно.

1598611323_Depositphotos_170790582_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Можда мислите да је довољно сна (због обнављања ћелија коже), наношење крема са заштитним фактором (како бисте кожу заштитили од неповољног сунчевог зрачења) и кориштење препарата за ноћну негу сасвим довољно.

Прочитајте још: ОДРАСЛИ СТЕ, а имате АКНЕ? Ево зашто се то дешава

Међутим, шта ако сазнате да начин на који спавате или вечерњи режим неге заправо убрзава процес старења? Ево о чему се ради.

Не спавајте лицем на јастуку!

Лице на јастуку

Гравитација побеђује када спавате овако. Непосредне ефекте – натеченост очију и подочњаке – узрокује гравитација која течност из лица повлачи ка доле. Временом, овакав начин спавања подстиче опуштање коже лица и губитак колагена.

Ако не желите да брже старите, немојте спавати лицем на јастуку. Најбоље је да спавате на леђима како бисте смањили ефекат гравитације на лице.

Прочитајте још: УДОБНО И УКЛОПИВО: Равна обућа за све комбинације

Не скидате шминку

Фото: Депосит

Није неуобичајено да жене забораве да скину шминку пре спавања, али је то сигурно корак који не желите да пропустите. Прање лица пре спавања од суштинске је важности за уклањање нечистоћа, зноја и шминке који су се таложили током дана.

Хидратација је кључна!

Уколико овај корак прескачете, имајте на уму да то утиче на зачепљење пора, а затим и настанка акни и бубуљица. Користите нежни пилинг, како би кожа лица била чиста и спремна за регенерацију током ноћи.

Користите превише производа за негу

Ако користите многобројне производе за негу коже, а нисте сигурни у тачну употребу сваког производа, то може бити штетно за вашу кожу.

Прочитајте још: Уз овај мали ТРИК имаћете ПРЕЦИЗНО нанет АЈЛАЈНЕР

Фото: Пиxабаy

Када кожа постане сува и надражена, она је црвена и изгледа као да је реч о упали, а услед тога и најситније боре постају видљиве. Уместо тога, држите се производа који су вам познати и који најбоље одговарају вашем типу коже.

Не пијете довољно воде

Хидратација је веома важна, јер је вода компонента коже и структура испод коже. Када сте дехидрирани, кожа губи свој природни сјај. Са краткорочне перспективе, дехидратација доводи до суве коже која добија наборан изглед те се “повлачи” око очију.

Прочитајте још: Имате КОВРЏАВУ КОСУ: Уз овај савет УЈУТРУ ћете се будити са НЕТАКНУТОМ ФРИЗУРОМ

Током времена, доследна дехидратација може проузроковати губитак еластичности коже. Уколико желите да вам кожа буде еластична и младолика, али и да не убрзате процес старења, потрудите се да дневно попијете шест чаша воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas