· · Коментари: 0

ШТЕТЕНЕ НАВИКЕ због којих данашње девојке пребрзо старе: Промените их и сачувајте младалачки изглед

Недостатк сна, лоша исхрана и пушење, само су део навика које убрзавају старење

1657101690_devojka.jpg
Фото: Пеxелс

Ма колико водили рачуна о својој кожи, наносили креме и штитили се од сунца, појава бора се не може спречити. Ипак постоје неке навике које у већој мери оштећују вашу кожу лица и због којих делујете старије него што јесте.

Прочитајте још: Без ње никако не смете да кренете на летовање: У коферу морате имати места за ову обућу (ФОТО)

 

Не користите креме за сунчање

Прво правило да заштитите кожу од прераног старења јесте да штитите кожу од штетног утицаја сунца. УВ зраци оштећују колаген, еластин и ћелије коже, што резултира појавом бора и развоја рака коже. Што већи заштитни фактор користите то ће вам кожа бити здравија.

Мало спавате

Спавање чини да дуже изгледате младо. Ноћу се на ћелијском нивоу поправља штета на ћелијама коју су претрпеле у току дана, али само ако спавате. Уколико не спавате онда реметите цели процес регенерације. Пробајте да спавате осам сати сваке вечери.

Не једете довољно воћа

Мали број људи се држи правила да сваког дана треба појести најмање 200 до 300 грама воћа. Воће и поврће садржи доста хранљивих намирница као што су антиоксиданти и витамини, а они утичу на старење и здравље коже.

Једете шећер

Храна богата шећерима и скробом, ако што је бели хлеб, сладолед и чипс могу да изазову велике проблеме и вашем лицу. Повећана количина шећера у крви доводи до упале и може да доведе до појаве бубуљица на вашем лицу.

Пушите цигарете

Пушење утиче на цело тело. Није само лице то које ће претрпети штету, већ ће се боре и вишак коже појавити и на вашим рукама.

Пијете превише алкохола

Постоји разлог зашто нико не изгледа лепо јутро након пијанчења. Алкохол смањује антиоксиданте у вашој кожи. То изазива иритацију и појаву слободних радикала који оштећују кожу. Алкохол дехидрира кожу, а чини да се осећате старије.

Не пијете довољно воде

Дехидратација доводи до појаве грчева, вртоглавице па чак и појачава глад. То што заборављате да пијете доста воде утиче и на вашу кожу и чини је старијом. Потреба за хидратацијом зависи од ваше тежине, али је јако битно да свакодневно уносите доста течности, преноси Аура.

Прочитајте још: МЕД у служби лепоте: Направите савршену маску за лице према вашем типу коже

 

Превише сте под стресом

Вероватно сте видели фотографије председника држава пре и после мандата и приметили сте колико их је стрес учинио старијима. То исто може да се деси и вама, зато се потрудите да се релаксирате кад год имате времена

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.