Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВИ БЕНЕФИТИ КОКОСОВОГ УЉА: Савети за природну негу коже који вам могу помоћи

Ево како кокосово уље може деловати на вашу кожу

1683365963_kokosovo-ulje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Одогвара свим типовима коже лица па се тако може комбиновати с другим природним производима као што су креме са схеа маслацем, алое вером и слично.

Кокосово је уље богато масним киселинама, пре свега ту је лауринска киселина која има изврсне антибактеријске и антимикробне способности. Ту је и линолна киселина, такође позната по хидратизирајућим својствима.

Емолијентна својства кокосовог уља могу бити корисна за поправљање заштитне функције коже, што је врло захвално ако имате суву, осјетљиву кожу или атопијски дерматитис.

Кокосово уље за лице – како се користи преко ноћи?

Уље кокоса можете користити исто као и било коју другу ноћну крему за лице. Дакле, сасвим је сигуран да га оставите током читаве ноћи на лицу. Но, с обзиром да је масније од крема, препоручујемо да на јастук ставите пешкирић који би упио уље и спречио прљања јастучнице и чаршава.

Ово су детаљни кораци како се кокос уље користи преко ноћи:

– Узмите једну кашичицу кокосовог уља у руке. Трљајте уље длановима како би се истопило и постало лакше за размазивање.
– Када се уље истопи следећи корак јесте да га нанесете на лице и врат и добро размажете по читавом лицу.

– Немојте користити туфере или марамице за лакше размазивање јер ћете тако прилепити уље на лице. Најбоље је размазати га прстима.

– Саветујемо да не наносите превише уља, него да намажете танак слој који ће кожа упити у току ноћи.

–  Иако кокосово уље за лице неће нашкодити очима и створити иритацију, ако доспе до очију може привремено замутити вид. Зато ако доспе у очи, исперите водом.

– Уколико уље кокоса користите и за скидање шминке и за негу кожу током ноћи онда се користи на два начина. Најпре ћете скинути шминку са лица тако што ћете на туфер нанети мало кокосовог уља. Оно ће брзо и лако скинути све слојеве шминке.

Након тога неопходно је опрати лице водом са неким благим сапуном како бисте сасвим скинули уље са лица. Дакле, уље са којим сте скидали шминку не сме остати на лицу јер се у њему налазе остаци шминке и прљавштине. Зато, добро оперите лице и тек онда други пут нанесите кокосово уље на лице у танком слоју.

Кокосово уље има следеће бенефите по здравље:

Повећава хидратацију. Кокос уље помаже сувој кожи јер ствара заштитну баријеру која спречава додатно сушење које долази од спошљашњих утицаја (ветровито време, јако сунце). Оно хидрира кожу, али да бисте дошли до најбољег могућег резултата неопходно је да се користи још хидратантних крема.

Смирује запаљења коже. Иритирану, црвену и запаљену кожу је прилично тешко смирити. Али то је могуће уз помоћ кокосовог уља који има антиинфламаторно дејство на кожу, те ће је умирити преко ноћи ако је будетете нанели пре спавања.

Повећава производњу колагена. Колаген је супстанца у кожи која кожу одржава младом и спречава појављивање бора на лицу. Она омогућава да кожа остане еластична, хидрирана и здрава. Мањак колагена се на кожи брзо примећује, јер тата кожа изледа суво и старије. Кокосово уље ће утицати на повећано лучење колагена, што ће помоћи да кожа буде затегнутија и подмлађена.

Уједначава тен. Ако имате проблема са подочњацима и неуједначеним теном, кокосово уље за лице је вероватно права ствар за вас. Ако га будете стављали током ноћи на лице, већ ујутро ћете приметити позитивне ефекте. Да бисте повећали ефекат препоручујемо вам да са кокос уљем помешата и једну кашичицу лимуна и онда нанесете ову мешавину на кожу. Лимун је одличан за уклањање подочњака и уједначавање тена. Ако се одлучите да ставите лимун морате додатно пазити на то да вам ова ноћна крема не упадне у очи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas