· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

ТЕРАПИЈА РУЗМАРИНОМ у борби против сезонског ОПАДАЊА КОСЕ

Рузмарин такође доприноси и бржем расту косе

1632263696_Depositphotos_219680746_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Здрава коса без опадања и са убзаним растом могућа је чак и у прелазним периодима између годишњих доба, када је наша коса најостељивија и склона опадању.

Прочитајте још: АЈУРВЕДСКА техника стара 5.000 година: Дневни третман самоизлечења у 10 минута

Осим тога, природни губитак косе најчешће се јавља услед процеса старења, када се фоликули скупљају и почну да производе тању косу са краћим животним веком. Међутим, постоје и одређени начини да успорите процес опадања косе па да чак и убрзате њен раст. Истраживања показују да је рузмарин прилично добар у датом процесу, најверојатније због повећања циркулације крви на власишту. Ево на које га начине можете користити са циљем стимулисања раста косе.

Свакодневна нега косе

За свакодневно неговање косе, шампону или регенератору додајте есенцијално уље рузмарина. Користите две капи уља за сваких 30 милилитара шампона или регенератора. Уколико не наносите шампон на косу сваки дан, онда само наносите регенератор, косу умочите, нанесите регенератор и исперите као и обично.

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

За свакодневну масажу која стимулише раст косе, две капи есенцијалног уља рузмарина додајте у 30 милилитара носивог уља. Уље утрљајте на власиште и масирајте три минута пре прање косе.

Третман топлим уљем једном недељно

Једном недељно упражњавајте третман топлим уљем. За овај третман вам је потребно 50 милилитара носивог уља и пет капи уља рузмарина. Уља помешајте у мањој стакленој боци која се може затворити. Ставите је у лонац са кључалом водом, на пар минута, да се уље загреје.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Постепено масирајте власиште уљем, користећи прсте, неколико минута. Потрудите се да мало уља утрљате и на саму косу, све до врхова. На косу ставите капу за туширање или је омотајте пластичном кесом па је након тога прекријте што топлијим, влажним пешкиром. Пешкир замените новим, након што се први охлади. Косу исперите након пола сата до 45 минута и нанесите благи шампон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.