· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

РУСКИ ПРЕПАРАТ који ће обожавати и мушкарци и жене: ПРИРОДНА маска против опадања косе (РЕЦЕПТ)

Руска докторка Татјана Викторовна Коновалова препоручује јединствен лек за јачање и регенерацију власи

1634489276_Depositphotos_99125110_S.jpg
Фото: Depositphotos

Губитак косе представља проблем милиона мушкараца и жена широм света и представља подједнако стресно искуство за оба пола. Кроз процес нормалног опадања косе дневно се изгуби око 500 до 100 длака,  што је неприметно, јер просечна особа има око 100 000 длака на глави. Како старимо, нормално је да нам се коса истањује, али је свакодневно опадање косе непријатна појава. Руска докторка Татјана Викторовна Коновалова открила је рецепт за једноставну маску за јачање корена косе засновану на природним препаратима.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Руска маска против опадања косе
Ситно нарендајте неколико свежих шаргарепи и утрљајте их у корен косе. Оставите да дјелује минимум 15 минута. Добро исперите на уобичајен начин.На почетку, маску наносите увек пре прања косе најмање 5 пута за редом. Када коса ојача, довољно је наносити изрендану шаргарепу једном месечно. Први резултати биће видљиви већ након неколико третмана.

Проблем опадања и слабог коријена косе није ретка појава, а производи који постоје на тржишту нису се показали учинковитима. Руски лекари препоручују природан препарат на базу шаргарепе, који се на косу апликује у облику маске. Ова руска маска регенерише структуру корена косе и зауставља опадање, а први резултати видљиви су већ након неколико третмана. 

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Шаргарепе је извор витамина бета каротена и А витамина, мрква даје не само добар вид, већ и утиче на здравље власишта које је есенцијално за здраву косу. Хранљиве материје које шаргарепа садржи могу побољшати здравље косе, ноктију и коже. Поред тога, она помаже и у детоксикацији целог организма па и власишта и стварању нових ћелија. 

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Шаргарепа садржи бетакаротен, који јој обезбеђује карактеристичну наранџасту боју. Такође садржи доста витамина, као што су А, Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, Б9, Е и витамин К. Осим тога она садржи и минерале, калиујум, магнезијум, гвожђе, калцијум, фосфор. Представља извор угљених хидрата и влакана. Шаргарепа садржи 40 калорија на 100 грама свежег, тако да је ефикасна за особе које желе да имају витку линију.

Маска са шаргарепом и сурутком

Узмите једну или две шаргарепе исецкане на мале делове. Помешајте је са маслиновим уљем, кокосовим уљем, неким есенцијалним уљем по избору и медом. Када се састојци сједине, загрејте смесу 2 до 3 минута. Након грејања, додајте сурутку и убаците у блендер. Смеса ће подсећати на смути од шаргарепе. Нанесите на косу од корена до врха и држите 20 до 25 минута. Исперите добрим шампоном. Овај третман пре прања шаргарепом ће косе подстаћи раст косе и учинити је глатком и здравом. Користите ову маску сваког викенда и брзо ћете приметити резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.