Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПЕРУТ

ТОП ТРИКОВИ: Како да се решите досадне ПЕРУТИ током лета

Има ли шта горе него кад прођете кроз косу и покупите перут?!

1595591153_Depositphotos_159290840_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Током лета чешће боравимо у природи, купамо се на отвореном, коса нам је чешће мокра и суши се природно. Перут ће бити приметна и изражена у сваком случају. Желимо да је се решимо, али одакле почети? Да ли нам топло време може помоћи у томе?

Прочитајте још: Од рибарског чамца до светских модних писта: Трендсетерке ПОЛУДЕЛЕ за овим АКСЕСОАРОМ

Свакодневно прање косе

Фото: Депозит

Лети је топло и знојимо се више. То значи да ће се и коса брже мастити. Можда ћете морати да перете косу свакога дана, иако то није баш по правилу. Као што можда већ и знате, коса треба да се пере једном у три или четири дана, али кад имате перут, то никако не звучи као добра идеја. Ако морате да перете косу сваки дан, обавезно набавите шампон против перути. Ако нисте имали успеха са оваквим шампонима, најбоље је да изаберете неки благи шампон од биљних састојака. То значи да треба да буде без хемијских састојака, без сулфата и без парабена. Пошто је већ топло, пустите косу да се природно осуши и немојте много да је стилизујете хемијским препаратима. Овог лета, сведите коришћење производа за косу на минимум. Итекако ће ова стратегија исплатити на дуже стазе. 

Искористите ово лето да средите вашу косу!

Маска од лимуна ће спречити перут да се ствара

Лимун је моћан код проблема са косом. Треба да исцедите један цео лимун и да додате 5 кашичица кокосовог уља. Ову смесу треба умасирати на теме. Маска се прави једном недељно и држи се сат времена. Испира се благим шампоном и водом. 

Прочитајте још: Чисто лице је КЉУЧ ЛЕПОТЕ! Пратите основне КОРАКЕ

Користите маслиново уље док сте на плажи

Фото: Депозит

Кад сте већ на плажи, нико неће загледати да ли је ваша коса равна, коврџава или имате плетенице. Дошли сте да се опустите, и можете да искористите то време да се негујете и да се борите против перути. Маслиново уље помаже код перути. Кад вам је коса мокра, ставите маслоново уље и добро га утљате по целој коси. Навлажите теме и добро га измасирајте. Онда вежите реп или пунђу и не обазирите се много на фризуру. Када дођете са плаже, добро оперите косу и оставите је да се осуши. Маслиново уље треба да буде на коси бар сат времена.

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

Сода бикарбона и вода за испирање косе

Ако сте поред реке, језера или мора, знате да сунце, песак и вода могу да се одразе на вашу косу. После сваког купања у природи, коси је неопходно добро испирање. У томе вам може помоћи сода бикарбона. Напуните флашу водом и у њу сипајте две, три кашике соде бикарбоне. Исперите косу и видећете како ће бити чистија због соде, и како ће перут полако нестајати. Код природних трикова, морате да будете стпљиви и да их редовно понављате, како бисте дошли до тога да ваша коса буде сјајна, здрава и без белих љуспица на темену. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas