Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три питања која треба да поставите себи пре него што офарбате косу: Пажљиво донесите одлуку

Фарбање косе заиста може бити фасцинантан процес који омогућава креативност и изражавање личног стила

1698332758_870580ce6311874d2fcb07b4efc300ebf771c93d.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји много нијанси и техника које се могу користити да се постигне жељени изглед. Размишљање о томе како ће нова боја косе утицати на ваш свакодневни живот и начин на који се осећате је важно, јер коса игра значајну улогу у нашем укупном изгледу и самопоуздању.

Професионалци често пружају савете и помажу клијентима да пронађу праву нијансу која ће се уклопити у њихов стил и личност. То може бити забаван начин за промену изгледа, али и враћање самопоуздања.

Могућности фарбања косе су данас заиста бесконачне, и то је део онога што овај процес чини тако узбудљивим. Без обзира на то да ли се ради о суптилним нагласцима, драматичним променама боје или било чему између, фарбање косе омогућава људима да истраже нове аспекте своје личности и стила.

Како да изаберем праву боју косе за мој тон коже?

Постоји наука иза проналажења савршене боје косе. То је комбинација боје и светлости - коју год боју да изаберете да поставите поред лица, пројектоваће се на вашу кожу. Дакле, све у теорији боја, а формула је лака: пепељасте боје косе имају тенденцију да неутралишу кожу ружичастог тона, док црвене нијансе могу учинити да изгледа румено. Љубичасте нијансе могу употпунити жути тон коже и учинити је блиставом, али наношење боје која је превише слична кожи може учинити да особа изгледа болесно. Подтонови брескве у фарби за косу могу донети топлину бледом лицу.

Могу ли користити боју косе да побољшам црте свог лица?

Постоје очигледни трикови са бојом који се могу искористити. На пример, можете да истакнете зелену боју очију црвеном или љубичастом бојом за косу. Можете заправо да контуришете своје лице тако што ћете истакнути делове косе који наглашавају кости. То је слично коришћењу маркера на лицу да би се истакла структура костију. Обликујте лице стављајући суптилне нагласке у близини подручја као што су јагодице, слепоочнице и врх чела. Стратешким постављањем светлих делова у та подручја, стварате дубину око лица особе јер остављате простор за светло и таму, што даје поигравање сенке и светла на лицу. Користите супротне боје (као што су зелени и љубичасти подтонови) како бисте скренули пажњу на неутрално обојене црте лица, укључујући пеге или обрве.

Који стил фарбања је прави за мене?

Ових дана, обојена коса ретко значи једну нијансу свуда. Како да бирамо између праменова, омбре технике, мелирања или било које друге креативне технике која је у понуди? За професионалне фризере, то се своди на једну реч: одржавање. Када бирате нову боју, не желите да будете под стресом због одржавања своје косе. Боја косе је инвестиција коју улажемо у себе и своди се на то колико времена и новца желимо да уложимо у то како изгледамо и како се осећамо. Различите технике бојења дају различите периоде одржавања. Целокупном фарбању је потребно допунити сваких 4-6 недеља или мање, док наглашени праменови или пругасти ефекат може трајати око два месеца пре него што му је потребно појачање. Колико времена желите да потрошите на свој стил ће вам помоћи до посла фарбања који је савршен за вас.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas