Oglas
· · Komentari: 0

Tri pitanja koja treba da postavite sebi pre nego što ofarbate kosu: Pažljivo donesite odluku

Farbanje kose zaista može biti fascinantan proces koji omogućava kreativnost i izražavanje ličnog stila

1698332758_870580ce6311874d2fcb07b4efc300ebf771c93d.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoji mnogo nijansi i tehnika koje se mogu koristiti da se postigne željeni izgled. Razmišljanje o tome kako će nova boja kose uticati na vaš svakodnevni život i način na koji se osećate je važno, jer kosa igra značajnu ulogu u našem ukupnom izgledu i samopouzdanju.

Profesionalci često pružaju savete i pomažu klijentima da pronađu pravu nijansu koja će se uklopiti u njihov stil i ličnost. To može biti zabavan način za promenu izgleda, ali i vraćanje samopouzdanja.

Mogućnosti farbanja kose su danas zaista beskonačne, i to je deo onoga što ovaj proces čini tako uzbudljivim. Bez obzira na to da li se radi o suptilnim naglascima, dramatičnim promenama boje ili bilo čemu između, farbanje kose omogućava ljudima da istraže nove aspekte svoje ličnosti i stila.

Kako da izaberem pravu boju kose za moj ton kože?

Postoji nauka iza pronalaženja savršene boje kose. To je kombinacija boje i svetlosti - koju god boju da izaberete da postavite pored lica, projektovaće se na vašu kožu. Dakle, sve u teoriji boja, a formula je laka: pepeljaste boje kose imaju tendenciju da neutrališu kožu ružičastog tona, dok crvene nijanse mogu učiniti da izgleda rumeno. LJubičaste nijanse mogu upotpuniti žuti ton kože i učiniti je blistavom, ali nanošenje boje koja je previše slična koži može učiniti da osoba izgleda bolesno. Podtonovi breskve u farbi za kosu mogu doneti toplinu bledom licu.

Mogu li koristiti boju kose da poboljšam crte svog lica?

Postoje očigledni trikovi sa bojom koji se mogu iskoristiti. Na primer, možete da istaknete zelenu boju očiju crvenom ili ljubičastom bojom za kosu. Možete zapravo da konturišete svoje lice tako što ćete istaknuti delove kose koji naglašavaju kosti. To je slično korišćenju markera na licu da bi se istakla struktura kostiju. Oblikujte lice stavljajući suptilne naglaske u blizini područja kao što su jagodice, slepoočnice i vrh čela. Strateškim postavljanjem svetlih delova u ta područja, stvarate dubinu oko lica osobe jer ostavljate prostor za svetlo i tamu, što daje poigravanje senke i svetla na licu. Koristite suprotne boje (kao što su zeleni i ljubičasti podtonovi) kako biste skrenuli pažnju na neutralno obojene crte lica, uključujući pege ili obrve.

Koji stil farbanja je pravi za mene?

Ovih dana, obojena kosa retko znači jednu nijansu svuda. Kako da biramo između pramenova, ombre tehnike, meliranja ili bilo koje druge kreativne tehnike koja je u ponudi? Za profesionalne frizere, to se svodi na jednu reč: održavanje. Kada birate novu boju, ne želite da budete pod stresom zbog održavanja svoje kose. Boja kose je investicija koju ulažemo u sebe i svodi se na to koliko vremena i novca želimo da uložimo u to kako izgledamo i kako se osećamo. Različite tehnike bojenja daju različite periode održavanja. Celokupnom farbanju je potrebno dopuniti svakih 4-6 nedelja ili manje, dok naglašeni pramenovi ili prugasti efekat može trajati oko dva meseca pre nego što mu je potrebno pojačanje. Koliko vremena želite da potrošite na svoj stil će vam pomoći do posla farbanja koji je savršen za vas.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas