· · Коментари: 0
решење

Уобичајене НАВИКЕ приликом прања косе које је чине ломљивом: Ово можемо да променимо

Неке рутине би ипак требало да променимо када је реч о прању косе

1649414456_profimedia-0409583316.jpg
Фото: Профимедиа

Коса може да буде толико осетљива да оно што и не очекујемо може да је учини крхком. У овом случају говоримо о притиску воде која долази из туша и њеној температури.

Прање косе

Ако имате јак млаз воде који долази до косе, то је облик физичког стреса - током времена, то може довести до сувоц́е и иритације власишта, као и до ломљења косе. Наравно, можда би било лепо имати такав притисак на леђима и раменима, али коса је знатно осетљивија. 

Када се ради о температури, познато је да топла вода исушује кожу, тако што "узима" влагу кожи.

Прочитајте још: Направите сами шампон за оштећену, суву и косу склону опадању: Потребне су вам ове магичне биљке и мало времена (РЕЦЕПТ)

Топла вода има способност да скине заштитна уља и липиде са коже; на власишту, а то доводи до сувих љускица или масне косе, јер власиште може да производи још више уља како би надокнадило недостатак влаге.

Како да ово решимо?

Ако мислите да је ваш притисак воде превише тежак за кожу главе, покушајте да замените главу туша оном која има нежније подешавање, налик киши. Фризери препоручују да током прања косе нагнете главу наопако како млаз туша не би увек  падао на једно место.

Поред тога, смањите топлоту или ако вам то не одговара смањите време туширања, како ваше власиште не би било предуго изложено високој температури.
 

 


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.