Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Feng Shui

6 собних биљака које ДОНОСЕ НЕСРЕЋУ И СИРОМАШТВО у кућу (ФОТО)

Feng Shui је веома древни кинески филозофски систем чији је циљ постизање позитивног утицаја на људе и на простор који они заузимају. Иако се тренутно сматра од псеудонауке до скупа кинеских сујеверја, данас постаје веома популаран.

1638112970_shutterstock_1702858801.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Стара веровања су још увек веома присутна у нашем свакодневном животу, а то је нешто што у извесној мери одређује ко смо, какав је наш карактер итд. У случају Feng Shui-a постоји низ биљака које он не препоручујемо да имате у кући. 

Биљке које по Feng Shui-ју доносе несрећу и сиромаштво у кућу

Агава

Свака врста агаве. То су веома брзо растуће биљке које се нашироко користе за украшавање башта. Љубитељи сунца, пожељно је да их имате ван куће, било на тераси или на балкону, или у самој башти ако је доступно.

Прочитајте још: ОРИГИНАЛНО: Црно цвеће је НОВИ ТРЕНД и чини БУКЕТ ЕЛЕГАНТНИМ и свечаним! (ФОТО)

Кактус

Кактуси су веома занимљиве биљке у саксијама, јер расту споро и већина њих не достиже велику величину. Али они привлаче негативну енергију, па је важно избегавати да их стављате на улаз у кућу.

Хортензија

Хортензије су ацидофилни грмови (односно, потребна им је супстрат и вода за наводњавање са ниским пХ, између 4 и 6, како би се добро развијале), што по Feng Shui-ју представља усамљеност. Због тога није препоручљиво да га имате у кући.

Потос

Бршљан научно познат под именом ауреумаре, сматра се "вампирским" биљкама, односно апсорбује и позитивну и негативну енергију. Из тог разлога, није препоручљиво имати више од 3, јер у супротном може доћи до енергетске неравнотеже.

Христов трн

Пошто ова врста биљке има прилично оштре бодље, о њој постоје разна веровања. Главно веровање је да се сматра да то повећава стање нерава и напетости у кући. Исто веровање каже да ће, ако их поставите напоље, послужити као амајлија која помаже у заштити дома од свих лоших вибрација које долазе споља. 

Биљке пузавице

Пузавице и биљке пењачице су оне које се обично највише користе у отвореним просторима. Ако имате винову лозу или биљку пењачицу у затвореном простору, требало би да се секу како расту тако да не покрију у потпуности површине. У случају да нарасту превелике, неће дозволити да позитивна енергија добро тече у околини куће. Стога је најбоља одлука коју можемо донети према Feng Shui-ју да ову врсту биљака држите у башти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas