· · Komentari: 0
Feng Shui

6 sobnih biljaka koje DONOSE NESREĆU I SIROMAŠTVO u kuću (FOTO)

Feng Shui je veoma drevni kineski filozofski sistem čiji je cilj postizanje pozitivnog uticaja na ljude i na prostor koji oni zauzimaju. Iako se trenutno smatra od pseudonauke do skupa kineskih sujeverja, danas postaje veoma popularan.

1638112970_shutterstock_1702858801.jpg
Foto: Shutterstock

Stara verovanja su još uvek veoma prisutna u našem svakodnevnom životu, a to je nešto što u izvesnoj meri određuje ko smo, kakav je naš karakter itd. U slučaju Feng Shui-a postoji niz biljaka koje on ne preporučujemo da imate u kući. 

Biljke koje po Feng Shui-ju donose nesreću i siromaštvo u kuću

Agava

Svaka vrsta agave. To su veoma brzo rastuće biljke koje se naširoko koriste za ukrašavanje bašta. LJubitelji sunca, poželjno je da ih imate van kuće, bilo na terasi ili na balkonu, ili u samoj bašti ako je dostupno.

Pročitajte još: ORIGINALNO: Crno cveće je NOVI TREND i čini BUKET ELEGANTNIM i svečanim! (FOTO)

Kaktus

Kaktusi su veoma zanimljive biljke u saksijama, jer rastu sporo i većina njih ne dostiže veliku veličinu. Ali oni privlače negativnu energiju, pa je važno izbegavati da ih stavljate na ulaz u kuću.

Hortenzija

Hortenzije su acidofilni grmovi (odnosno, potrebna im je supstrat i voda za navodnjavanje sa niskim pH, između 4 i 6, kako bi se dobro razvijale), što po Feng Shui-ju predstavlja usamljenost. Zbog toga nije preporučljivo da ga imate u kući.

Potos

Bršljan naučno poznat pod imenom aureumare, smatra se "vampirskim" biljkama, odnosno apsorbuje i pozitivnu i negativnu energiju. Iz tog razloga, nije preporučljivo imati više od 3, jer u suprotnom može doći do energetske neravnoteže.

Hristov trn

Pošto ova vrsta biljke ima prilično oštre bodlje, o njoj postoje razna verovanja. Glavno verovanje je da se smatra da to povećava stanje nerava i napetosti u kući. Isto verovanje kaže da će, ako ih postavite napolje, poslužiti kao amajlija koja pomaže u zaštiti doma od svih loših vibracija koje dolaze spolja. 

Biljke puzavice

Puzavice i biljke penjačice su one koje se obično najviše koriste u otvorenim prostorima. Ako imate vinovu lozu ili biljku penjačicu u zatvorenom prostoru, trebalo bi da se seku kako rastu tako da ne pokriju u potpunosti površine. U slučaju da narastu prevelike, neće dozvoliti da pozitivna energija dobro teče u okolini kuće. Stoga je najbolja odluka koju možemo doneti prema Feng Shui-ju da ovu vrstu biljaka držite u bašti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.