Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
енергија

Ако сте под стресом преуредите СПАВАЋУ СОБУ: 3 ствари морају бити на месту

Просторије у којима боравимо и начин на који их одржавамо повезано је са нашим здрављем

1616004533_Depositphotos_310308432_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Терапеуткиња Цецили Ахренс открила је које ствари у спаваћој соби могу повећати стрес.

- Одређени предмети и елементи могу да створе стрес и доведу до тога да се наша тела стеже - каже Ахренс, а преноси Инсидер.

Прочитајте још: ОЛИВИА ПАЛЕРМО спаја неспојиво: Директо са улица Њујорка (ФОТО)

Немате довољно места за ствари

Одсуство адекватног простора за чување личних предмета, попут ствари за личну хигијену, може довести до нереда. Визуелна гужва отежа опуштање.

- Ослобађањем простора дајете свом уму предах - рекао је Марк Лоевен, терапеут и оснивач Саветовалишта ЛаунцхПад.

Да би постала ваша оаза мира и место за опуштање потребно је спремити кревет, одложити одећу у ормар и решити се непотребних ствари.

Због тога је важно да не правите неред у просторијама у којима се одмарате и опуштате. Ахеренс наглашава да се поломљене ствари треба бацити.

Неуредан кревет

Намештање кревета је задатак који ће вам пружити бољи осећај од самог почетка дана. Ахренс наводи да је неуредан кревет  знак неорганизованости, због којег вам спаваћа соба може повећавати стрес.

Прочитајте још: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље

Разбацана одећа

Такође, гомила разбацане одеће може изазвати стрес и осећај скучености. Због тога је важно да одржавате собу уредном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas