Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако вам машина за судове не пере добро, проверите да ли правите ове грешке: Многи не воде довољно рачуна о овим стварима

Ако вам је суђе и након прања у машини прљаво, најчешће је узрок томе људски фактор

1691661550_shutterstock_1753922720.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако некада може доћи до механичких потешкоћа, у већини случајева људи су кривци што машина за прање судова не ради како треба.Најчешће је проблем испирање судова или криво слагање пре прања. Ево неких од грешака које чинимо, а које отежавају рад машине за прање судова.

Треба да оперете машину за прање судова

Многи претпостављају да се машина чисти сама, али то није увек случај. Већина машина ради боље ако је чиста. Ако имате новију машину, прво проверите стање филтера, јер тамо завршавају сви остаци хране током прања.

"Јако га је једноставно опрати, само га извадите и исперите под водом. Ако је у томе био проблем, већ ћете при следећем прању уочити велику разлику у чистоћи суђа", рекла је Кејт Џенингс, управница техничке подршке за кориснике у компанији "Севентх Генератион". Такође, можда би требало да употребите детерждент за чишћење машине, како бисте успешно уклонили каменац.

Превише испирате судове

"Машине за прање судова раде боље ако су вам тањири мало прљави. Не желите да у машину ставите тањир на ком су остали комади тестенине, али рецимо ако је остао прелив, то је заправо добро за машину за прање судова", каже Џенинг. Објашњава да је то зато што ензими и површински активне ствари у детерџентима за машине за прање судова реагују у контакту са честицама хране, јер имају за шта да се "ухвате" како би онда боље радиле.

Користите погрешно средство за прање

Ако једно средство код ваше пријатељице ради савршено, не мора да значи да ће то бити и ваше искуство. Све зависи од тврдоће воде коју имате у свом дому.

"Испробајте неколико различитих детерџената за машину, док не пронађете ону која вам најбоље одговара", саветује Џенинг.

Погрешно пуните машину за суђе

"За разлику од одеће коју можете само убацити у перилицу, код посуђа је битно како га стављате у перилицу. Прочитајте упутства која сте добили да бисте видели које су њихове препоруке за стављање посуђа унутра. Опет, и то се може разликовати од машине до машине и немојте да се водите оним што сте запазили код пријатеља или комшија", каже Џенинг и додаје да ћете тако често моћи да ставите и више посуђа у машину.

Користите средство за испирање

Многи произвођачи машина за прање судова препоручују средство за испирање, али само реткли то заиста и користе.

"Средство за испирање је сјајно јер само напуните малу посуду и више не морате о томе да бринете, а посуђе ће бити нешто чистије", закључује Џенинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas