Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНЕ БИЉКЕ

БЕНЏАМИН вам је клонуо? Ово су три кобне грешке приликом ЗАЛИВАЊА које могу убити биљку

Не само да изузетно лоше толерише промене у било каквим спољним условима, већ је и веома осетљив на заливање

1673477945_227120_shutterstock-1448591249.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Неопходно је поштовати одређени режим заливања како би Бенџамин растао и развијао се. Ако то не испоштујете, он може губити лишће и сушити се. Штавише, неправилно заливање може чак довести до смрти фикуса. Због тога је толико важно не правити грешке приликом заливања и стриктно поштовати режим.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

1. Погрешна температура воде

Бенџамин изузетно оштро реагује на било какве промене температуре. А ово се односи и на температуру ваздуха и на температуру тла. Због тога је веома важно пратити којом водом заливате свој фикус. У идеалном случају, вода за заливање фикуса треба да буде собне температуре. Тада дефинитивно неће бити разлике између температуре воде и тла, а фикус ће се осећати што је могуће удобније.

Такву воду није тешко набавити. Само сипајте воду у посуду за заливање и оставите је у просторији неколико сати. За то време ће постати жељена температура.

2. Превише заливања

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Фикус никада не треба преплавити великим количинама воде. Он једноставно није у стању да га асимилује у таквим количинама за кратко време. Као резултат, вода ће дуго стагнирати у коренима и изазвати развој гљивичних болести и плесни. А у напредном случају, то чак може довести до труљења корена и, као резултат, до смрти биљке.

Да се ​​то не би догодило, обавезно залијте фикус у малим количинама. Рачунајте тако да за неколико дана врх земље има времена да се осуши. Захваљујући томе, можете избећи стагнирајућу влагу у корену.

3. Заливање само испод корена

Фикус Бенџамин има пуно малих листова који се једноставно не могу обрисати руком. И на њима се накупља много прашине. Због тога је најбоља опција да периодично уредите фикус "туширањем". На пример, ставите га у каду и мирно сипате воду из туша. Главна ствар је да се уверите да у тлу нема превише воде. Да бисте то урадили, можете залити фикус под углом.

Поред тога, током грејне сезоне веома је корисно једном дневно прскати фикус водом из боце за прскање. Ово је одлично за лагано влажење ваздуха око њега тако да се фикус осећа угодно.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas