Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
трик

За дуже трајање цвећа у вази: Исеците га под овим углом

Цвеће у вази простору може да да право освежење

1658480553_profimedia-0308979202.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ако сте се управо вратили кући са свежим букетом цвећа из продавнице или своје баште знате колико овако мали детаљ може да улепша простор. Пре него што цвеће ставите у вазу одвојите мало времена за неколико једноставних корака који ће му продужити век трајања.

Како да цвеће у вази дуже траје?

За почетак уверите се да је све што користите чисто.

- Почните тако што ћете све, од ваших маказа до вазе, добро опрати топлом водом са сапуном. Бактерије и остаци из претходних аранжмана могу да утичу на живот вашег новог цвећа - истиче Кристина Стембел из националне компаније за испоруку цвећа, пише Реал Симпле.

Прочитајте још: Да ли ваше ХОРТЕНЗИЈЕ не цветају? Ево у чему је проблем

Затим, препоручује се да исечете све листове који ће бити испод линије воде у вашој вази, јер тиме могу да пренесу бактерије које ће смањити рок трајања цвећу. Такође требало би да сваку стабиљку сечете под углом од 45 степени.

- Сечење сваке стабљике под углом спречава да стабљика будфе у равни са дном вазе. Ово може да направи препреку који блокира да цвеће добије довољно воде. Одсечене стабљике треба ставити у вазу напуњену хладном водом на собној температури што је пре могуће. Изложеност ваздуху изазива реакцију да почне да затвара стабљику, тако да одрежите сваку стабљику неколико секунди пре постављања да бисте били сигурни да стабљике могу ефикасно да упијају воду - објашњава Кристина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas