· · Коментари: 0
симболика боја

БОЈУ која негативно утиче на НЕРВНИ СИСТЕМ треба ИЗБЕГАВАТИ, а ова изазива ДОБРО РАСПОЛОЖЕЊЕ

Добро је позната чињеница да боје имају велики утицај на расположење, па због тога приликом дизајнирања ентеријера водите рачуна које нијансе бирате

1600433790_Depositphotos_8397100_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Откривамо које то боје поправљају расположење, а коју никако не смете имати у својој кући:

Плава боја

Ова боја доприноси побољшању концентрације, нормализацији крвног притиска, ослобађање од умора и несанице. Плава је одлична за спаваћу собу, али важно је узети у обзир да превише ове боје може негативно да утилче на хормонални ниво.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Најпрљавији су део куће, хемија не помаже, а ово су ДОМАЋА СРЕДСТВА која су спас

Бела 

Бела је све чешћи избор многих када је уређење ентеријера у питању. Она позитивно утиче на психолошко и физичко стање, враћа енергију, помаже да се решите брига и страхова, побољшава вид и релаксира.

Али у свему је битна равнотежа, стога је приликом уређења ентеријера важно унети и неколико детаља у јарким бојама како бисте избегли раздражљивост.

Окер 

Побољшава функцију мозга, враћа енергију, подиже расположење и развија креативност. Избегавајте ову боју у дечијим собама јер негативно утиче на развој нервног система.

Наранџаста

Окречите зидове у ову боју ако желите да увек будите расположени, ослободите се негативности, раздражљивости, побољшатие активност мозга, ојачајте амбицију у себи. 

Прочитајте још: Флеке на СТАКЛЕНОЈ ПЛОЧИ шпорета су непобедиве?! Пробајте овај ПРОИЗВОД ЗА БЕБЕ

Светло розе

Обично се повезује са нежношћу, сензуалношћу, спокојем. Погодно је дизајнирати спаваће собе у овој боји јер ће створити атмосферу сигурности и спокоја. Розе боја позитивно утиче на тело: стимулише нервни, ендокрини и имуни систем, побољшава вид и слух, уклања главобољу.

Фото: Депосит

Зелена

Зелена симболизује просперитет и плодност. Ова боја омогућава да се ослободите од стреса и анксиозности.

Поред ових боја које имају позитивне ефектне, постоје и оне које стварају нелагоду и нимало не пријају оку, ни организму. Овим бојама никако не декоришите ентеријер.

Тамно црвена

Ова боја може негативно да утиче на нервни систем. Уколико у дому имате превише детаља у црвеној боји то може створити осећај нервозе и нелагоде. 

Прочитајте још: Ево како природно да избелите БЕЛИ ВЕШ и замиришете ПЕШКИРЕ!

Црна

Има огроман утицај на људску психу. Вишак црне боје може изазвати агресију, па пажљиво користите ову боју у дизајну ентеријера.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.