· · Komentari: 0
čišćenje kupatila

Najprljaviji su deo kuće, hemija ne pomaže, a ovo su DOMAĆA SREDSTVA koja su spas

Domaće metode čišćenja efikasno će pomoći u borbi protiv prljavštine između pločica.

1600088373_Depositphotos_153011802_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Fuge povezuju pločice na zidu ili podu. One su vrlo važan završni element i dostupne su u više boja, međutim, često se zaprljaju i nisu najlakše za čišćenje. Zašto? Budući da se nalaze između pločica pristup njima je otežan. Kada su veoma prljave, upotreba hemikalija može biti neefikasna, pa ih treba očistiti vrlo jednostavnim, kućnim metodama.

Imajte na umu da nas čišćenje fuga kućnim sredstvima ne oslobađa od preduzimanja odgovarajućih mera predostrožnosti. Bez obzira na metodu koja se koristi, vredno je navući gumene rukavice.

Pasta za zube

Foto: Deposit

Ako tražite brzi način čišćenja fuga, možete koristiti pastu za zube. Samo je stisnite na staru četkicu za zube, protrljajte prljavo mesto, ostavite 15 minuta i isperite vodom.

Pročitajte još: MIRIS DOMA: Evo zašto sami NE MOŽEMO da OSETIMO

 Limunov sok

Sok od limuna takođe možete koristiti za čišćenje fuga. Samo nanesite sok i ostavite  15 minuta. Kasnije obrišite vlažnom krpom.

Toaletna tečnost i voda

Ako tražite jače sredstvo za čišćenje fuga, možete napraviti vodeni rastvor od deterdženta za čišćenje WC-a (mora da sadrži hlor) i vode. Kombinujte pola litra deterdženta sa pola litra vode. Nakon mešanja samo navlažite četkicu za zube i brzo očistite fuge.

Foto: Deposit

Rastvor sirćeta i sode bikarbone

Jedna od najefikasnijih metoda čišćenja fuga je rastvorom vode, sode bikarbone i sirćeta. Ova kombinacija će se nositi sa tvrdokornom prljavštinom, naslagama kamenca i masti, pa čak i sa naslagama rđe. Da biste je napravili, jednostavno kombinujte: 100 ml sirćeta, 100 ml vode i paket sode bikarbone. Nakon mešanja preparat nanesite na fuge i ostavite oko 40 minuta. Nakon tog vremena, samo isperite vodom.

Pročitajte još: Odeća se SKUPILA NAKON PRANJA? Evo kako da rešite problem uz JEDAN TRIK, ali budite OPREZNI!

Prašak za pecivo

Prašak za pecivo jedan je od najlakših kućnih preparata za prljave fuge. Samo ih pospite prahom, ostavite da se rastopi (trebalo bi oko 30 minuta) i isperite vodom. Prašak za pecivo uklanja naslage kamenca, masti i fleka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.